Orechová roláda s banánom fotorecept
Foto: Olinecka
Výborná roláda, ktorú zvládne aj začiatočník.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
5 PL mleté |
|
5 PL horúca |
|
1/2 bal. |
|
2-3 ks |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 ml |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
podľa chuti (nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cesto.
-
2
Vajíčka, cukor vymiešame do penista postupne prilejeme vodu. Múku, mleté orechy a prášok do pečiva zmiešame spolu, postupne zamiešame do cesta. Plech vyložíme papierom na pečenie boky vymastíme a vysypeme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 15 minút.
-
3
Pripravíme si vlhkú utierku, upečený orechový korpus ešte horúci zavinieme do utierky.
-
4
Necháme na pracovnej doske vychladnúť.
-
5
Nachystáme ingrediencie na krém. Smotanu vyšľaháme do polotuha pridáme cukor, stužovač a nakoniec vmiešame mascarpone. Podľa seba môžeme pridať práškový cukor, nemusí byť.
-
6
Z korpusu opatrne odstránime papier na pečenie, potrieme asi 3/4 krému vložíme banány, zrolujeme.
-
7
Hotovú roládu potrieme zvyšným krémom, posypeme mletými orechami a čokoládovymi hoblinkami. Zdobenie podľa seba.
No kto veď som bola hneď hladná pri Tvojom , varení.Krasnu nedeľu.
Ten papier nie je vidno,lebo je zrolovany v utierke.Až po vychladnutí musíme dávať pozor,aby sme nepoškodili korpus, rolády.Dakujem.
No neviem,ale keď dieťa....
Oprava- diéta