Orechová roláda
Orechová roláda

Orechová roláda s banánom fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 7. apríla 2018
Orechová roláda s banánom (fotorecept)
Foto: Olinecka

Výborná roláda, ktorú zvládne aj začiatočník.

50 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
5 PL
5 PL
5 PL mleté
5 PL horúca
1/2 bal.
2-3 ks
Krém:
250 g
250 ml
1 bal.
1 bal.
podľa chuti  (nemusí byť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na cesto.

    Orechová roláda s banánom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajíčka, cukor vymiešame do penista postupne prilejeme vodu. Múku, mleté orechy a prášok do pečiva zmiešame spolu, postupne zamiešame do cesta. Plech vyložíme papierom na pečenie boky vymastíme a vysypeme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 15 minút.

    Orechová roláda s banánom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si vlhkú utierku, upečený orechový korpus ešte horúci zavinieme do utierky.

    Orechová roláda s banánom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme na pracovnej doske vychladnúť.

    Orechová roláda s banánom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nachystáme ingrediencie na krém. Smotanu vyšľaháme do polotuha pridáme cukor, stužovač a nakoniec vmiešame mascarpone. Podľa seba môžeme pridať práškový cukor, nemusí byť.

    Orechová roláda s banánom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z korpusu opatrne odstránime papier na pečenie, potrieme asi 3/4 krému vložíme banány, zrolujeme.

    Orechová roláda s banánom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotovú roládu potrieme zvyšným krémom, posypeme mletými orechami a čokoládovymi hoblinkami. Zdobenie podľa seba.

    Orechová roláda s banánom (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Ovocné, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Veľmi dobre vyzerá. Hned by som veru aj ochutnala. Orechy , banány - super. Vyskúšam.
@Haji (8.4.2018 10:36)

Ten papier nie je vidno,lebo je zrolovany v utierke.Až po vychladnutí musíme dávať pozor,aby sme nepoškodili korpus, rolády.Dakujem.
1x haji