Orechová roláda

Orechová roláda s banánom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Výborná roláda, ktorú zvládne aj začiatočník.

50 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na cesto.
  2. Vajíčka, cukor vymiešame do penista postupne prilejeme vodu. Múku, mleté orechy a prášok do pečiva zmiešame spolu, postupne zamiešame do cesta. Plech vyložíme papierom na pečenie boky vymastíme a vysypeme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 15 minút.
  3. Pripravíme si vlhkú utierku, upečený orechový korpus ešte horúci zavinieme do utierky.
  4. Necháme na pracovnej doske vychladnúť.
  5. Nachystáme ingrediencie na krém. Smotanu vyšľaháme do polotuha pridáme cukor, stužovač a nakoniec vmiešame mascarpone. Podľa seba môžeme pridať práškový cukor, nemusí byť.
  6. Z korpusu opatrne odstránime papier na pečenie, potrieme asi 3/4 krému vložíme banány, zrolujeme.
  7. Hotovú roládu potrieme zvyšným krémom, posypeme mletými orechami a čokoládovymi hoblinkami. Zdobenie podľa seba.