Foto: lyali
Farbou veselá, žiarivá krémová polievka. Oranžová, červená, zelená. Zelenina ruka v ruke s ovocím, okorenená karí. Náznak "exotiky" :-)) Pre tých, ktorí sa neboja Zobraziť celý popisFarbou veselá, žiarivá krémová polievka. Oranžová, červená, zelená. Zelenina ruka v ruke s ovocím, okorenená karí. Náznak "exotiky" :-)) Pre tých, ktorí sa neboja sladkého ovocia v slaných jedlách :-) Sýtosť polievky závisí od toho, ako ju podľa svojej chuti "zriedime". Na tanieri zdobená červenou mletou paprikou a bohato zelenou petržlenovou vňaťou. Možno zjemniť smotanou. A mäsové typy potešiť porciou s opečenými slaninkovými rezančekmi. Verzia pre vegánov, vegetariánov, mäsopapkáčov :-)
porcie
príprava
Suroviny
1 PL (alebo olej) |
|
1 ks |
|
1 - 2 ČL |
|
300 g (asi 3 ks) |
|
750 g (asi 6 ks) |
|
1 konzerva (400 g) |
|
|
|
|
|
|
|
Prípadne: | |
100 ml |
|
plátky |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Používam "sladké" karí korenie - jemnej pikantnej chuti. Paradajky z konzervy samozrejme možno nahradiť zrelými čerstvými.
-
2
Zemiaky očistíme a pokrájame na drobné kocky.
-
3
Hrušky olúpeme a pokrájame na menšie kúsky.
-
4
Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Orestujeme na masle dosklovita. Pridáme karí korenie - 1 čl, pri dochucovaní v závere príp. pridáme podľa chuti.
-
5
Pridáme nakrájané zemiaky, hrušky, paradajky.
-
6
Zalejeme vodou - 8 dcl, neskôr pridáme viac podľa potreby. Osolíme. Varíme do zmäknutia zemiakov. Rozmixujeme. Dochutíme soľou, karí korením a príp. ešte rozriedime vodou a prevaríme.
-
7
Rozmixovanú polievku môžeme zjemniť sladkou smotanou (zvyknem prevariť).
-
8
Na tanieri posypeme sladkou mletou paprikou a nadrobno nakrájanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Môžeme pridať opražené rezančeky slaninky.
Diskusia k receptu