Šúľance s kapustou
Šúľance s kapustou

Opražené šúľance s kyslou kapustou a so slaninovými čipsami

Anna Kuniaková a Martin Šulc
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 27. novembra 2019
Opražené šúľance s kyslou kapustou a so slaninovými čipsami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

800 g
300 g
300 g
1 ks
600 g
1 ks väčšia
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvarených zemiakov, múky, vajca a soli vypracujeme tuhšie cesto, z ktorého urobíme šúľance. Varíme ich v osolenej vode, kým nevyplávajú navrch.

  2. 2

    Pokrájanú kapustu udusíme na cibuľke, do ktorej pridáme mletú červenú papriku.

  3. 3

    Šúľance opražíme na oleji a zmiešame s udusenou kyslou kapustou. Pri podávaní dozdobíme slaninovými čipsami, ktoré pripravíme tak, že slaninu nakrájame na plátky a upečieme v rúre.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: