Opitý jeleň

ailuj82 - fotkaailuj82, 6. februára 2012
Opitý jeleň
Foto: ailuj82

Tak jednoduché a tááááák dobrééééé :)

Suroviny

Omáčka:
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, nasolíme, vložíme do zapekacej nádoby/pekáča a pridáme asi 50ml koňaku. Prikryjeme a vložíme do chladničky na 3-24 hodín.

  2. 2

    Odležané mäso upečieme do mäkka.

  3. 3

    Omáčka: do menšieho hrnca dáme ríbezľový džem, pridáme výpek z jeleňa a uvedieme do varu. V troške vody rozmiešame solamyl a zahustíme omáčku.

  4. 4

    Zemiaky očistíme, uvaríme v slanej vode do polomäkka /asi 7-10 min./ a vodu zlejeme. Hlbší plech vytrieme maslom, nasypeme predvarené zemiaky, posypeme korením na americké zemiaky, pridáme na plátky nakrájané maslo a upečieme do chrumkava.

  5. 5

    A už len servírujeme a papkáme.... :)

    Opitý jeleň - obrázok 5

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
@ailuj82 , že to musí byť skvelé mňa ani nemusíš presviedčať:), len škoda, že neuvádzaš podrobnosti k pečeniu, lebo americké zemiaky už robiť vieme a keby sme ich aj pokazili, nebola by to až taká škoda, ako pokazeného jelenčeka:)
@Ailuj82 (22.12.2013 20:58)

dnes muž doniesol..hľadám recept-čo a ako s ním..
stehno je suché mäso
si ho niečím podlievala..??
či len ten koňak..??
prikryté-či odokryté..netuším..
odokryté musí byť suchéééé
mýlim sa..??
nesmiem pokaziť-bo len tak ľahko sa k nemu opätovne nedostanem

Pridaj komentár k receptu: