Foto: ailuj82
Tak jednoduché a tááááák dobrééééé :)
Postup
-
1
Mäso umyjeme, nasolíme, vložíme do zapekacej nádoby/pekáča a pridáme asi 50ml koňaku. Prikryjeme a vložíme do chladničky na 3-24 hodín.
- 2
Odležané mäso upečieme do mäkka.
- 3
Omáčka: do menšieho hrnca dáme ríbezľový džem, pridáme výpek z jeleňa a uvedieme do varu. V troške vody rozmiešame solamyl a zahustíme omáčku.
- 4
Zemiaky očistíme, uvaríme v slanej vode do polomäkka /asi 7-10 min./ a vodu zlejeme. Hlbší plech vytrieme maslom, nasypeme predvarené zemiaky, posypeme korením na americké zemiaky, pridáme na plátky nakrájané maslo a upečieme do chrumkava.
- 5
A už len servírujeme a papkáme.... :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
chutné...
dnes muž doniesol..hľadám recept-čo a ako s ním..
stehno je suché mäso
si ho niečím podlievala..??
či len ten koňak..??
prikryté-či odokryté..netuším..
odokryté musí byť suchéééé
mýlim sa..??
nesmiem pokaziť-bo len tak ľahko sa k nemu opätovne nedostanem