Opitý Izidor
Erika Nogová
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 20. decembra 2018
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 20. decembra 2018

Foto: Pravda - Ivan Majerský
90 minút
príprava
príprava
20 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 6 ks |
|
| 300 g |
|
| 300 g |
|
| 2 PL |
|
| 150 ml |
|
| 150 ml |
|
| 1/2 bal. |
|
| Plnka I: | |
| 500 g mleté |
|
| 100 g |
|
| 100 ml |
|
| Plnka II: | |
| 600 ml |
|
| 2 bal. |
|
| 150 g |
|
| 1 bal. |
|
| 500 g |
|
| Okrem toho: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Bielky vyšľaháme dotuha, pridáme cukor, žĺtky, zamiešame, pomaly prilejeme olej a vodu. Vareškou zamiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Vylejeme na plech vystlaný papierom. Pečieme pri teplote 160 °C asi 20 minút.
- 2
Plnka I: Suroviny spolu zmiešame, podľa potreby pomaly prilievame prevarenú horúcu vodu, aby vznikla hustejšia hmota.
- 3
Plnka II: V mlieku uvaríme Zlaté klasy s cukrom a vanilkovým cukrom. Do vychladnutého pudingu primiešame zmäknuté maslo.
- 4
Na upečené cesto natrieme ríbezľový lekvár, navrstvíme l. plnku, na ňu navrstvíme ll. plnku a polejeme čokoládovou polevou.
Tiež opitý izidor:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








u nás v rodine každé Vianoce
ale bez maslovej plnky
teda:
cesto-džem-orechová plnka-čokoládová poleva
i tak je výborný
áno-pol kila masla je veeeľmi veľa
my sme starší..zdrav.problémy-preto sme inovovali -viď vyššie
dľa mňa-kľudne môžeš maslo dľa seba..