Zákusok Opitý Izidor
Opitý Izidor
Autor receptu: redakcia
90 minút príprava |
20 minút na 160 °C |
Postup- Cesto: Bielky vyšľaháme dotuha,
pridáme cukor, žĺtky, zamiešame,
pomaly prilejeme olej
a vodu. Vareškou zamiešame
múku s práškom do pečiva
a kakaom. Vylejeme na plech
vystlaný papierom. Pečieme
pri teplote 160 °C asi 20
minút.
- Plnka I: Suroviny spolu
zmiešame, podľa potreby
pomaly prilievame prevarenú
horúcu vodu, aby vznikla hustejšia
hmota.
- Plnka II: V mlieku uvaríme
Zlaté klasy s cukrom a vanilkovým
cukrom. Do vychladnutého
pudingu primiešame
zmäknuté maslo.
- Na upečené
cesto natrieme ríbezľový lekvár,
navrstvíme l. plnku, na ňu
navrstvíme ll. plnku a polejeme
čokoládovou polevou.
|