Zákusok Opitý Izidor

Opitý Izidor

Autor receptu: redakcia

90 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Bielky vyšľaháme dotuha, pridáme cukor, žĺtky, zamiešame, pomaly prilejeme olej a vodu. Vareškou zamiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Vylejeme na plech vystlaný papierom. Pečieme pri teplote 160 °C asi 20 minút.
  2. Plnka I: Suroviny spolu zmiešame, podľa potreby pomaly prilievame prevarenú horúcu vodu, aby vznikla hustejšia hmota.
  3. Plnka II: V mlieku uvaríme Zlaté klasy s cukrom a vanilkovým cukrom. Do vychladnutého pudingu primiešame zmäknuté maslo.
  4. Na upečené cesto natrieme ríbezľový lekvár, navrstvíme l. plnku, na ňu navrstvíme ll. plnku a polejeme čokoládovou polevou.