Opitá bábovka (Whiskey-soaked Chocolate Bundt cake) fotorecept

babav - fotkababav, 9. júla 2015
Opitá bábovka (Whiskey-soaked Chocolate Bundt cake) (fotorecept)
Foto: babav

Upiekla som bábovku podľa receptu z New York Times magazínu. Veľmi chutná, stojí za vyskúšanie.

10-12
porcií
20 minút
príprava
60-70 minút
na 160 °C

Suroviny

250 g
350 g
3 ks celé
150 g tmavá
4 PL silná inštantná práš.
2 PL kvalitné
250 ml
1 bal.
300 g
1 ČL
1/2 ČL
podľa chuti na poliatie
 na posypanie
 na vymastenie formy

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny, ktoré som použila.

    Opitá bábovka (Whiskey-soaked Chocolate Bundt cake) (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odmerané a navážené suroviny pred sľahaním: Maslo s cukrom v mise, vajcia, roztopená čokoláda, whiskey, kávový a kakaový prášok zaliatý vriacou vodou do objemu 1 šálky = 250 ml, múka zmiešaná so soľou a práškom do pečiva.

    Opitá bábovka (Whiskey-soaked Chocolate Bundt cake) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Najskôr som vyšľahala zmäknuté maslo s cukrom a vanilkou.

    Opitá bábovka (Whiskey-soaked Chocolate Bundt cake) (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Postupne po jednom som za stáleho šľahania pridala vajcia.

    Opitá bábovka (Whiskey-soaked Chocolate Bundt cake) (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom roztopenú čokoládu.

    Opitá bábovka (Whiskey-soaked Chocolate Bundt cake) (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec som po dávkach striedavo na 3 krát pridávala tekutinu (whiskey a tekutú zmes kávy s kakaom), múku zmiešanú so soľou a PDP. Hotové cesto som naliala do pripravenej maslom vymastenej a múkou vysypanej formy.

    Opitá bábovka (Whiskey-soaked Chocolate Bundt cake) (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto vo forme bolo celkom riedke, až som mala obavy, že sa nedopečie. Formu som vložila do rúry vyhriatej na 160 stupňov C a piekla 60 minút. Vyskúšala som špáradlom či je cesto prepečené ...bolo, ale pre istotu som formu nechala vo vypnutej rúre ešte 10 minút.

    Opitá bábovka (Whiskey-soaked Chocolate Bundt cake) (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečená, vyklopená bábovka po 15 minútovom oddychu vo forme. Bábovku som este pripila, poliala som ju 5Pl whiskey, ktorá do nej pekne vsiakla (podľa chuti možno použiť aj viacej whiskey).

    Opitá bábovka (Whiskey-soaked Chocolate Bundt cake) (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nakoniec som ju posypala práškovým cukrom.

    Opitá bábovka (Whiskey-soaked Chocolate Bundt cake) (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Takto vyzerala v reze, hotová na servírovanie.

    Opitá bábovka (Whiskey-soaked Chocolate Bundt cake) (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Výborne chutila sama o sebe, aj s čerstvým ovocím a šľahačkou, alebo so zmrzlinou. Nie je to zákusok vhodný pre deti.

    Opitá bábovka (Whiskey-soaked Chocolate Bundt cake) (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Ani neviem, čo sa mi páči viac, či zložky bábovky, či tá krásna forma, alebo bábovka ako taká. Neviem sa vynadívať. Samozrejme KK, niekedy upečiem pre dospelú populáciu. Len by som potrebovala vedieť, či sa bourbon dá nahradiť škótskou, tú máme doma vždy, bourbon asi nikdy.

Pridaj komentár k receptu: