Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 26. júla 2020

Nedeľný obed taký jednoduchý a skvele ochutený karamelizovaným egrešom.

2
porcie
45 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 PL
1 ks menšia
2 strúčiky
50 ml
podľa chuti
podľa chuti
Plnka:
1/2 ks starší
100 ml
1 ks
Karamelizované egreše:
100 g čerstvý
1 PL
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prepelicu som umyla, osušila kuchynským papierom.

    Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Položila som ju na podšálku, aby ste vedeli aké je to drobné zviera.

    Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som plnku. Pol rožka som nakrájala na kocky, pridala som nakrájané sušené paradajky a vajce. Nesolila som plnku, lebo všetky komponenty sú solené. Všetko som premiešala.

    Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnku som vložila do otvoru v prepelici. Nezošila som ani nespojila šprádlom, lebo keď ju budem opekať na masti zo všetkých strán, položím ju plnkou nadol, plnka sa zvonku opečie a už počas prípravy nevypadne von.

    Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na horúcej masti prepelicu opečiem sprudka zo všetkých strán, aby sa mäso zatiahlo, lebo tieto mäsá zvyknú byť dosť suché. Pridám na väčšie kusy nakrájanú cibuľu a cesnak aj so šupkou a polejem celú prepelicu griotkou.

    Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Počas opekania podlievam iba pol deci bravčového vývaru, ktorý sa mi varí na sporáku. Prepelicu osolím, korením, posypem mletou červenou paprikou a pod pokrievkou opekám 40 minút.

    Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečená prepelica.

    Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vyložím ju na dosku a nechám odstáť 15 minút a potom ju prekrojím pozdĺžne na polovicu.

    Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pripravím si egreše, ktoré očistím a umyjem.

    Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na panvici skaramelizujem cukor a zalejem ho griotkou.

    Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Do tohto základu pridám egreše a iba minútu spolu podusím.

    Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Hotový obed podávam s tarhoňou a výborným karamelizovaným egrešom. Prajem vám dobrú chuť.

    Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom (fotorecept) - obrázok 12
Recept je zaradený do kategórií:
Prepeličie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané

Diskusia k receptu

kvakac
Ej bisťu dal by som si. To vyzerá veľká dobrota. Že je malá, to nevadí priložil by som si viac tarhone.
haji
Prepelicku jsem nikdy nejedla, s radostí bych ochutnala. Zajímavé spojení sladkého a slaného, hmm Kouzelné fotečky!
frezia68
Teda to je pochúťka,Izka :-). Si veľmi šikovná a máš fantáziu,ale to už všetci vieme.
elenas
Vyzerá to super, kombinácia s egrešmi je veľmi zaujímavá.
izabella929
@elenas (27.7.2020 11:54)

Áno egreš som pripravila kyslejsie,mne to chutilo ako uhorky...hoci to bolo ovocie..
Ďakujem pekne za komentár...
elenka178
Vyzerá to veľmi dobre Izabella robíš samé chute potom musím aj ja vyvárať .Ďakujem za recepty