Omáčka zo sušených húb fotorecept
40 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
3 hrste |
|
2-3 PL |
|
1-2 PL |
|
1 bal. |
|
|
|
3-5 KL |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Tri alebo 4 hrste sušených húb zalejeme teplou vodou a necháme pol hodinky napučať.
-
2
V hrnčeku rozpustíme maslo a s pridaním hladkej múky si spravíme redšiu zásmažku.
-
3
Namočené huby vyžmýkame a osmažíme ich v pripravenej zásmažke. Vodu z húb NEVYLIEVAŤ, budeme ju potrebovať.
-
4
Vodou z húb zalejeme zásmažku a miešame. Podľa potreby pridáme ešte trochu vody.
-
5
Omáčku zjemníme smotankou, pridáme soľ, podľa chuti cukor - asi 4 - 5 lyžičiek a šťavu z polovice citróna (namiesto citrónovej šťavy môže byť aj trocha octu).
-
6
Dochutíme si podľa vlastnej chuti...
Tiež hubová omáčka:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
jasné, chybička se vloudila - grilované plátky bravčovej panenky...
viedeňská knedla doma robená