Hubová omáčka
Hubová omáčka

Omáčka zo sušených húb fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 22. apríla 2020
Omáčka zo sušených húb (fotorecept)
Foto: gordonko
40 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 hrste
2-3 PL
1-2 PL
1 bal.
3-5 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tri alebo 4 hrste sušených húb zalejeme teplou vodou a necháme pol hodinky napučať.

    Omáčka zo sušených húb (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnčeku rozpustíme maslo a s pridaním hladkej múky si spravíme redšiu zásmažku.

    Omáčka zo sušených húb (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Namočené huby vyžmýkame a osmažíme ich v pripravenej zásmažke. Vodu z húb NEVYLIEVAŤ, budeme ju potrebovať.

    Omáčka zo sušených húb (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vodou z húb zalejeme zásmažku a miešame. Podľa potreby pridáme ešte trochu vody.

    Omáčka zo sušených húb (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Omáčku zjemníme smotankou, pridáme soľ, podľa chuti cukor - asi 4 - 5 lyžičiek a šťavu z polovice citróna (namiesto citrónovej šťavy môže byť aj trocha octu).

    Omáčka zo sušených húb (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dochutíme si podľa vlastnej chuti...

    Omáčka zo sušených húb (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

farbuska
Pozdravujem. Akurát som tiež uvarila omáčku zo sušených húb. Jediný rozdiel: nepridala som žiadny cukor a namiesto šľahačkovej som pridala kyslú smotanu.
používateľ nemá avatar
123
123
tiež sa chystám na budúci víkend urobiť takúto hubovú omáčku. Nepridávam žiadny ocot a cukor, iba okrem klasickej sladkej smotany na varenie, kyslú smotanu a plus narýchlo glilované plátky bravčovej panenky. Ako príloha pečené zemiaky. Fajnota. Ale v tej základnej receptúre bez mäsa s cestovinou...
používateľ nemá avatar
123
123
@123 (22.4.2020 22:18)

jasné, chybička se vloudila - grilované plátky bravčovej panenky...
evanaaa
Mám rada hubové - hríbové omáčky, tiež trochu osladím (každú), prípadne okyselím, ak je treba, len ja tú prvú vodu z húb zlejem po chvíli, ňou len huby opláchnem od prachu (predsa, kým sa sušia, napadá na ne), až tú druhú použijem na varenie. Dobré sú aj halušky, alebo len cestoviny.....dobre si navaril, @gordonka , ako vždy.....
1x haji