Hubová omáčka
Omáčka zo sušených húb (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
40 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Tri alebo 4 hrste sušených húb zalejeme teplou vodou a necháme pol hodinky napučať.
- V hrnčeku rozpustíme maslo a s pridaním hladkej múky si spravíme redšiu zásmažku.
- Namočené huby vyžmýkame a osmažíme ich v pripravenej zásmažke. Vodu z húb NEVYLIEVAŤ, budeme ju potrebovať.
- Vodou z húb zalejeme zásmažku a miešame. Podľa potreby pridáme ešte trochu vody.
- Omáčku zjemníme smotankou, pridáme soľ, podľa chuti cukor - asi 4 - 5 lyžičiek a šťavu z polovice citróna (namiesto citrónovej šťavy môže byť aj trocha octu).
- Dochutíme si podľa vlastnej chuti...
|