Hubová omáčka

Omáčka zo sušených húb (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

40 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tri alebo 4 hrste sušených húb zalejeme teplou vodou a necháme pol hodinky napučať.
  2. V hrnčeku rozpustíme maslo a s pridaním hladkej múky si spravíme redšiu zásmažku.
  3. Namočené huby vyžmýkame a osmažíme ich v pripravenej zásmažke. Vodu z húb NEVYLIEVAŤ, budeme ju potrebovať.
  4. Vodou z húb zalejeme zásmažku a miešame. Podľa potreby pridáme ešte trochu vody.
  5. Omáčku zjemníme smotankou, pridáme soľ, podľa chuti cukor - asi 4 - 5 lyžičiek a šťavu z polovice citróna (namiesto citrónovej šťavy môže byť aj trocha octu).
  6. Dochutíme si podľa vlastnej chuti...