Krúpová polievka
Ôhaza podľa Palušky
Autor receptu: redakcia
Ôhaza, tak vo Východnej kedysi volali krúpy. A Paluška, tak v obci všetci volajú 82-ročnú Zuzanu Gajdošovú, ktorá nám tento
recept na krúpovú polievku s údeným mäsom uvarila.
6 porcií |
10 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Celú očistenú cibuľu, mrkvu a údené
mäso zalejeme vodou, varíme domäkka. Potom pridáme očistené nakrájané zemiaky a varíme do zmäknutia.
- Nakoniec pridáme samostatne uvarené krúpy, polievku ochutíme čiernym
korením a soľou.
- Z polievky vyberieme cibuľu a mrkvu. Mrkvu pokrájame a vrátime do polievky.
- Prečítajte si, ako si pani Zuzana Gajdošová zaspomínala, ako sa vo Východnej varilo pred šesťdesiatimi rokmi, keď sa tam „privydala“.