Krúpová polievka

Ôhaza podľa Palušky

Autor receptu: redakcia

Ôhaza, tak vo Východnej kedysi volali krúpy. A Paluška, tak v obci všetci volajú 82-ročnú Zuzanu Gajdošovú, ktorá nám tento recept na krúpovú polievku s údeným mäsom uvarila.

6
porcií
10 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Celú očistenú cibuľu, mrkvu a údené mäso zalejeme vodou, varíme domäkka. Potom pridáme očistené nakrájané zemiaky a varíme do zmäknutia.
  2. Nakoniec pridáme samostatne uvarené krúpy, polievku ochutíme čiernym korením a soľou.
  3. Z polievky vyberieme cibuľu a mrkvu. Mrkvu pokrájame a vrátime do polievky.
  4. Prečítajte si, ako si pani Zuzana Gajdošová zaspomínala, ako sa vo Východnej varilo pred šesťdesiatimi rokmi, keď sa tam „privydala“.