Odrezky z hovädzieho mäsa na hrášku a šampiňónoch (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Odkladám odrezky z hovädzieho mäsa a tento receptík dokazuje, že aj z odrezkov sa pridaním iných ingrediencií dá pripraviť chutné jedlo.

4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
na 80-90 °C

Postup

  1. Odrezky z hovädzieho mäsa som umyla, osušila papierovou utierkou a pokrájala na kocky.
  2. Pokrájala som šampiňóny a cesnak na plátky.
  3. Hrášok som umyla a nechala odkvapkať na site od vody.
  4. V hrnci som rozpálila husaciu masť,...
  5. ...na ktorej som orestovala cibuľu pokrájanú na jemno a čerstvo mleté čierne korenie,...
  6. ...plátky cesnaku,...
  7. ...sladkú mletú červenú papriku,...
  8. ..priliala som domácu paradajkovú šťavu, po jej krátkom orestovaní...
  9. ...som pridala mäsko a poopekala som ho v tomto základe z každej strany,...
  10. ...ked už bola vytvorená na povrchu mäska jemná kôrčička, pridala som morskú soľ,...
  11. ...všetko som podliala horúcou vodou asi do výšky mäsa a prikryté pokrievkou som dusila na miernom plameni za občasného podlievania horúcou vodou do zmäknutia - asi 120 minút.
  12. Asi 15 minút pred koncom som pridala plátky šampiňónov,...
  13. ...tymián...
  14. ... a hrášok som nechala len prehriať, to stačí, lebo som mala čerstvý hrášok.
  15. Podávala som horúce s dusenou ryžou, šťavičku zahustila i bez múky cibuľa, glej z nožiny, ktorú som mala v odrezkoch tiež a mäsko na šťave malo výbornú chuť tymiánu, šampiňónov, mladého hrášku a ostatných použitých ingrediencií. Recept som pridala ako dobrú inšpiráciu na výborné a chutné využitie z odrezkov hovädzieho mäsa na dobré jedlo.