Obaľované rybie filé v cesnakovo-jogurtovej marináde (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Rozmýšľala som o chutnej a rýchlej večeri na pôstny piatkový deň, rozhodla som sa pre rybie filé, ktoré som krátko marinovala v jogurte s cesnakom. Marinovanú rybku som obalila v strúhanke, v pekáčiku som ju poliala olejom, obložila rascovými zemiakmi a upiekla. Výsledkom bola veľmi chutná a jemná rybka, obalená v strúhanke a upečená, preto sa rada podelím o tento jednoduchý a rýchly recept.

2
porcie
12 minút
príprava
30 minút
na 180/ventilátor °C

Suroviny

Postup

  1. Rybie filé som po čiastočnom rozmrazení osolila z oboch strán.
  2. Nožom som rozotrela strúčik cesnaku.
  3. Zmiešala som biely prírodný jogurt s rozotretým cesnakom
  4. Osolené rybie filé som marinovala v jogurte s cesnakom asi 10 minút. Ak sa rybka marinuje v jogurte, stratí sa typický nepríjemný pach ryby, dostane veľmi jemnú delikátnu chuť a nie je nutné použiť citrón.
  5. Pripravila som si strúhanku, v ktorej som obalila marinované rybie filé, pričom som strúhanku na rybu rukami dobre popritláčala, aby neopadala.
  6. Obalené rybie filé som vložila do pekáčika.
  7. Obložila som ho zemiakmi.
  8. Všetko som poliala olejom.
  9. Zemiaky som osolila a posypala celou rascou.
  10. Pripravený pekáčik som vložila do studenej trúby, teplotu som nastavila na 180 stupňov Celsia - ventilátor a upiekla som do ružova - asi 30 minút.
  11. Upečenú rybku som podávala s rascovými zemiačikmi a so zvyškom cesnakovo - jogurtovej marinády.