Obaľované rybie filé v cesnakovo-jogurtovej marináde (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Rozmýšľala som o chutnej a rýchlej večeri na pôstny piatkový deň, rozhodla som sa pre
rybie filé, ktoré som krátko marinovala v jogurte s cesnakom. Marinovanú rybku som
obalila v strúhanke, v pekáčiku som ju poliala olejom, obložila rascovými zemiakmi a
upiekla. Výsledkom bola veľmi chutná a jemná rybka, obalená v strúhanke a upečená,
preto sa rada podelím o tento jednoduchý a rýchly recept.
2 porcie |
12 minút príprava |
30 minút na 180/ventilátor °C |
Postup
- Rybie filé som po čiastočnom rozmrazení osolila z oboch strán.
- Nožom som rozotrela strúčik cesnaku.
- Zmiešala som biely prírodný jogurt s rozotretým cesnakom
- Osolené rybie filé som marinovala v jogurte s cesnakom asi 10 minút. Ak sa rybka marinuje v jogurte, stratí sa typický nepríjemný pach ryby, dostane veľmi jemnú delikátnu chuť a nie je nutné použiť citrón.
- Pripravila som si strúhanku, v ktorej som obalila marinované rybie filé, pričom som strúhanku na rybu rukami dobre popritláčala, aby neopadala.
- Obalené rybie filé som vložila do pekáčika.
- Obložila som ho zemiakmi.
- Všetko som poliala olejom.
- Zemiaky som osolila a posypala celou rascou.
- Pripravený pekáčik som vložila do studenej trúby, teplotu som nastavila na 180 stupňov Celsia - ventilátor a upiekla som do ružova - asi 30 minút.
- Upečenú rybku som podávala s rascovými zemiačikmi a so zvyškom cesnakovo - jogurtovej marinády.