Nízkosacharidové kuracie soté s broskyňou a zeleninou

nox - bez fotkynox, 5. augusta 2014
Nízkosacharidové kuracie soté s broskyňou a zeleninou
Foto: nox

Už istý čas sa venujem nízkosacharidovej strave, preto som sa rozhodla sa podeliť o nejaké tipy na recepty. Kuracie soté s broskyňou mi učarilo Zobraziť celý popisUž istý čas sa venujem nízkosacharidovej strave, preto som sa rozhodla sa podeliť o nejaké tipy na recepty. Kuracie soté s broskyňou mi učarilo už dávnejšie, tak som k tomu hľadala vhodnú prílohu, nakoľko pri tomto type stravy sa nepoužívajú zemiaky, či ryža.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
250 ml
podľa chuti
podľa chuti
1 PL
1 PL
2 PL
1 ks
1-2 ks
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Nakrájané a okorenené kuracie prsia podusíme na oleji. Postupne pridáme horčicu a k tomu rozmixované menšie množstvo broskýň z kompótu aj so šťavou zriedenou s vodou.

  2. 2

    Za cca 20 min. na panvicu pridáme na zahustenie smotanu s jačmennou múkou. Po dokončení ešte pridáme do omáčky kúsky broskýň z kompótu.

  3. 3

    Ako prílohu môžeme použiť na pare udusený karfiol a brokolicu. K tomu nastúhanú čerstvú mrkvu, rajčiny alebo inú zeleninu podľa chuti. A ja som ešte pridala na kúsky pokrájanú cuketu vypraženú v kokosovom oleji, ktorá vynikajúco nahrádza zemiakovú prílohu:)

Diskusia k receptu

evanaaa
Toto je ako vidím @nox ďalší recept od teba. Jačmenná múka má nízky GI? Ale neviem, či som ju už niekde videla, asi nie, kde ju predávajú? Aj recept je dobrý, až na to, že ja si neviem zvyknúť na dve veci - kombináciu mäsa s ovocím a ešte - cestovinový, či ryžový šalát. Proste, nezjedla by som studené cestoviny, ani tú chuť ovocia v mäse. Len raz som použila do kuracieho mäsa ananás,a aj to naposledy. Ale neupieram tú chuť iným, čo to majú radi.
nadia56
nemusi to chutit zle, ale ked uz niekto ma problem so sacharidmi a dodrziava nizkosacharidovy stravovaci rezim, tak potom je idealne vynechat kompot a aj cerstvu broskynu, ved v ostatnej zelenine je dost sacharidov
používateľ nemá avatar
nox
nox
Tak tento receptík nie je úplne bez sacharidov, ale s nižším obsahom.
Je to jeden z pokusov, keď človek má chuť na sladké, ale nechce to prehnať. A šťavu s kompótu riedim vodou, ale nemusí sa použiť samozrejme. A mne osobne sa tá kombinácia mäsa a ovocia veľmi páči.
Broskyňa sa dá vymeniť napr. aj za šampiňóny.
rain333
A to ja nič nebudem meniť, my sladké radi :-D len som bola zvedavá preto tá otázka ;) inak mäso a ovocie je veru moje obľúbené a tak som nakukla, robím klasicky mäsko, broskyňa, syr ale mixovať broskyňu do šťavy mi nenapadlo, zaujímavé, skúsim :)
radox1
mne by ta kombinacia ani tak nevadila ako dlha priprava kur.masa,ktora ho zbytocne vysusila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia