NINJA baklažán

repkica - bez fotkyrepkica, 7. augusta 2012
NINJA baklažán
Foto: repkica

Zmizne skôr ako sa spamätáš :-), u nás doma ho nestihnem ani odfotiť.

45 minút
príprava

Suroviny

2-3 ks
250 g
1 ks
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Baklažány umyjeme, pokrájame na kolieska cca 1cm hrubé, rozložíme a posolíme. Keď soľ vytvorí na baklažáne kvapky odsajeme ich obrúskom.

  2. 2

    Nahrejeme rúru, plech vytrieme olivovým olejom, poukladáme baklažán, pokvapkáme ho olejom a necháme v rúre zmäknúť. Len toľko, aby sa dali ohýbať.

  3. 3

    Pripravíme si tvarohovú plnku ako na palacinky, improvizácia ľubovoľná okrem tvarohu, cukru a vajíčka čo máte radi, orechy, hrozienka.... :-)

  4. 4

    Ešte si rozpustíme med vo vodnom kúpeli (ak je to nutné, ja mám med scukornatený) a rozmiešame v ňom pretlačený cesnak (podľa chuti).

  5. 5

    Mäkké baklažány plníme pripraveným tvarohom preložíme na polovice a vkladáme do zapekacej misy, ktorú sme tiež vytreli olivovým olejom. Uložené baklažány polejeme cesnakovým medom a necháme zapiecť tak 10-15 minút. Prajem dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

lubjak
kukam, citam a slintam.Recept musim vyskusat,zaujimava kombinacia,lakava
alena45
nasladko ? to som ani nepočula. Keď budeš nabudúce robiť, daj fotku, nech mám aspoň vizuálnu predstavu.
marikafil
ja tiež zírám - cesnak - med a tvaroh? Ale baklažán ma ešte nikdy nesklamal, ukladám a až dorastú tie moje baklažány, vyskúšam. škoda, že nie je foto
irenaw
hneď mi napadli vianočné oblátky :-D soľ iba na vypotenie, takže to je sladký hlavný chod? jedáva sa to samostatne? možno skúsim časť s tvarohom a časť s orechami.
radulienka
Samé dobré zeleninové jedlá, aj toto musí byť úžasné, vyskúšam čo najskôr, aby som neumrela zvedavosťou, aká to bude chuť, vďaka @Repkica
jeka
Receptík sa ukladá,je zaujímavý a hlavne s medom a cesnakom chutí výborne,dakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia