Foto: repkica
Zmizne skôr ako sa spamätáš :-), u nás doma ho nestihnem ani odfotiť.
príprava
Postup
-
1
Baklažány umyjeme, pokrájame na kolieska cca 1cm hrubé, rozložíme a posolíme. Keď soľ vytvorí na baklažáne kvapky odsajeme ich obrúskom.
- 2
Nahrejeme rúru, plech vytrieme olivovým olejom, poukladáme baklažán, pokvapkáme ho olejom a necháme v rúre zmäknúť. Len toľko, aby sa dali ohýbať.
- 3
Pripravíme si tvarohovú plnku ako na palacinky, improvizácia ľubovoľná okrem tvarohu, cukru a vajíčka čo máte radi, orechy, hrozienka.... :-)
- 4
Ešte si rozpustíme med vo vodnom kúpeli (ak je to nutné, ja mám med scukornatený) a rozmiešame v ňom pretlačený cesnak (podľa chuti).
- 5
Mäkké baklažány plníme pripraveným tvarohom preložíme na polovice a vkladáme do zapekacej misy, ktorú sme tiež vytreli olivovým olejom. Uložené baklažány polejeme cesnakovým medom a necháme zapiecť tak 10-15 minút. Prajem dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu