NINJA baklažán

Autor receptu: repkica

Zmizne skôr ako sa spamätáš :-), u nás doma ho nestihnem ani odfotiť.

45 minút
príprava

Postup

  1. Baklažány umyjeme, pokrájame na kolieska cca 1cm hrubé, rozložíme a posolíme. Keď soľ vytvorí na baklažáne kvapky odsajeme ich obrúskom.
  2. Nahrejeme rúru, plech vytrieme olivovým olejom, poukladáme baklažán, pokvapkáme ho olejom a necháme v rúre zmäknúť. Len toľko, aby sa dali ohýbať.
  3. Pripravíme si tvarohovú plnku ako na palacinky, improvizácia ľubovoľná okrem tvarohu, cukru a vajíčka čo máte radi, orechy, hrozienka.... :-)
  4. Ešte si rozpustíme med vo vodnom kúpeli (ak je to nutné, ja mám med scukornatený) a rozmiešame v ňom pretlačený cesnak (podľa chuti).
  5. Mäkké baklažány plníme pripraveným tvarohom preložíme na polovice a vkladáme do zapekacej misy, ktorú sme tiež vytreli olivovým olejom. Uložené baklažány polejeme cesnakovým medom a necháme zapiecť tak 10-15 minút. Prajem dobrú chuť :-)