Foto: lowy
Krémový cheesecake, najlepší na svete, priamo z NY, veľmi rýchly a sýty. Mňam!!!
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
100 g |
|
200 g |
|
Plnka: | |
200 g |
|
3 PL |
|
600 g (Frischkäse, Lučina) |
|
200 g (roztierateľný) |
|
150 g |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
Vrchná vrstva: | |
2 PL |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Korpus: Do tortovej formy - priemer 26 cm, dáme na spodok papier na pečenie, ktorý zacvikneme cez odnímateľnú časť a zvyšok odstrihneme. Rozdrvíme sušienky v silnejšom sáčku najlepšie valčekom. Roztopíme si maslo a poriadne zmiešame s rozdrvenými sušienkami. Predhrejeme rúru na 180 °C. Premiešanú masu rovnomerne roztlačíme na spodok formy a popritláčame. Predpečieme 5-10 minút a vyberieme.
- 2
Plnka: Cukor s kukuručným škrobom pomaly zmiešame s frischkäse alebo Lučinou a tvarohom. Pomaly pridávame smotanu na šľahanie, vajce a citrónovú šťavu. Miešame najlepšie ručne - POMALY!!! Ak mixérom, tak na najpomalšom stupni, pokým nebude zmes krémová. Vlejeme ju na predpečený korpus pekne rovnomerne. Pečieme približne 45 minút na 180 °C, pokým okraje a vrch nebudú jemne hnedé. Potom vyberieme.
- 3
Vrchná vrstva: Zmiešame cukor, vanilkový cukor (nie ten lacný), citrónovú šťavu a kyslú smotanu. Vylejeme na predpečený koláč. Dopečieme 5 minút - 180 stupňov.
- 4
Cheesecake vyberieme z rúry, necháme vychladnúť. Môžme dozdobiť ovocím a želatínou. Zákusok dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky, najlepšie ale na celú noc. My sme to nevydržali a jedli už po hodine. Je skvelý, vyskúšajte...
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ale tu si dakdo dal usilie a piekol niekolko cheesecakes na porovnanie , a sorry tvoj nema nic spolocne s New York cheesecake.
www.crumblycookie.net/2010/09/12/cheesecake-comparison/...
NY cheesecake je uplne o niečom inom. Iné ingrediencie.
volajte si to aj tvarohový syrový koláč jak vám to vadí.
Nič nemení natom to , že je fatastický ..
a práve som sa dozvedel aj to že bude v tlačenej podobe vydaný v piatkovej prílohe ...
posielam pozdravy