Cheesecake
New York cheesecake
Autor receptu: lowy
Krémový cheesecake, najlepší na svete, priamo z NY, veľmi rýchly a sýty. Mňam!!!
8-10 porcií |
20 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Korpus: Do tortovej formy - priemer 26 cm, dáme na spodok papier na pečenie, ktorý zacvikneme cez odnímateľnú časť a zvyšok odstrihneme.
Rozdrvíme sušienky v silnejšom sáčku najlepšie valčekom.
Roztopíme si maslo a poriadne zmiešame s rozdrvenými sušienkami.
Predhrejeme rúru na 180 °C.
Premiešanú masu rovnomerne roztlačíme na spodok formy a popritláčame.
Predpečieme 5-10 minút a vyberieme.
- Plnka:
Cukor s kukuručným škrobom pomaly zmiešame s frischkäse alebo Lučinou a tvarohom.
Pomaly pridávame smotanu na šľahanie, vajce a citrónovú šťavu. Miešame najlepšie ručne - POMALY!!! Ak mixérom, tak na najpomalšom stupni, pokým nebude zmes krémová.
Vlejeme ju na predpečený korpus pekne rovnomerne.
Pečieme približne 45 minút na 180 °C, pokým okraje a vrch nebudú jemne hnedé.
Potom vyberieme.
- Vrchná vrstva:
Zmiešame cukor, vanilkový cukor (nie ten lacný), citrónovú šťavu a kyslú smotanu.
Vylejeme na predpečený koláč.
Dopečieme 5 minút - 180 stupňov.
- Cheesecake vyberieme z rúry, necháme vychladnúť. Môžme dozdobiť ovocím a želatínou.
Zákusok dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky, najlepšie ale na celú noc.
My sme to nevydržali a jedli už po hodine. Je skvelý, vyskúšajte...