Cheesecake

New York cheesecake

Autor receptu: lowy

Krémový cheesecake, najlepší na svete, priamo z NY, veľmi rýchly a sýty. Mňam!!!

8-10
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Do tortovej formy - priemer 26 cm, dáme na spodok papier na pečenie, ktorý zacvikneme cez odnímateľnú časť a zvyšok odstrihneme. Rozdrvíme sušienky v silnejšom sáčku najlepšie valčekom. Roztopíme si maslo a poriadne zmiešame s rozdrvenými sušienkami. Predhrejeme rúru na 180 °C. Premiešanú masu rovnomerne roztlačíme na spodok formy a popritláčame. Predpečieme 5-10 minút a vyberieme.
  2. Plnka: Cukor s kukuručným škrobom pomaly zmiešame s frischkäse alebo Lučinou a tvarohom. Pomaly pridávame smotanu na šľahanie, vajce a citrónovú šťavu. Miešame najlepšie ručne - POMALY!!! Ak mixérom, tak na najpomalšom stupni, pokým nebude zmes krémová. Vlejeme ju na predpečený korpus pekne rovnomerne. Pečieme približne 45 minút na 180 °C, pokým okraje a vrch nebudú jemne hnedé. Potom vyberieme.
  3. Vrchná vrstva: Zmiešame cukor, vanilkový cukor (nie ten lacný), citrónovú šťavu a kyslú smotanu. Vylejeme na predpečený koláč. Dopečieme 5 minút - 180 stupňov.
  4. Cheesecake vyberieme z rúry, necháme vychladnúť. Môžme dozdobiť ovocím a želatínou. Zákusok dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky, najlepšie ale na celú noc. My sme to nevydržali a jedli už po hodine. Je skvelý, vyskúšajte...