Netradičný hamburger

podravka - fotkapodravka, 1. februára 2018. Komerčný recept.
Netradičný hamburger
Foto: podravka

Hamburger, kde sa skrýva všetko to, na čo máte chuť.

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
120 g (obyčajná)
1
2 lyžice
1/2 lyžice
1/2 lyžičky
4 hrubé plátky
1
1 - 2
4
200 g
4

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mleté mäso zmiešame so strúhankou, vajcom, Podravka kečupom, Podravka ochucovadlom, soľou, korením a paprikou. Všetko poriadne premiešame, aby sa chute prepojili a aby sme dostali kompaktnú zmes.

  2. 2

    Zmes rozdelíme na 4 časti a vytvoríme z nich guličky. Guličky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  3. 3

    Vrch každej guličky zatlačíme pohárom alebo plechovkou tak, aby nám v strede vznikla priehlbina.

  4. 4

    Každú guličku pevne obmotáme slaninou a upevníme kuchynskou niťou.

  5. 5

    Cibuľu a paradajky nakrájame na kocky, ktoré dáme do priehlbiny vytvorenej v mäse. Na vrch mäsa rozbijeme vajce a posypeme nastrúhaným syrom.

  6. 6

    Pečieme približne 30 minút v predhriatej rúre na 180 °C.

  7. 7

    Žemľu prerežeme a do stredu vložíme hotové mäso.

  8. 8

    Podávanie: Podávame s pečenými zemiakmi a šalátom podľa vašej chuti.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Často čítam-že američania sú tuční z jedenia vo " fasfúdoch" a narýchlo hltaním hamburgerov..žeby sme sa pridali..??nemôžeme predsa zaostávať...nie..??
pripravené doma, z láskou tvoj konzervant :D:D:D fuj kečup do mletého mäsa... v Amerike by vás obesili za vlastizradu

Pridaj komentár k receptu: