Netradičný hamburger
Foto: podravka
Hamburger, kde sa skrýva všetko to, na čo máte chuť.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mleté mäso zmiešame so strúhankou, vajcom, kečupom, vegetou, soľou, korením a paprikou. Všetko poriadne premiešame, aby sa chute prepojili a aby sme dostali kompaktnú zmes.
- 2
Zmes rozdelíme na 4 časti a vytvoríme z nich guličky. Guličky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 3
Vrch každej guličky zatlačíme pohárom alebo plechovkou tak, aby nám v strede vznikla priehlbina.
- 4
Každú guličku pevne obmotáme slaninou a upevníme kuchynskou niťou.
- 5
Cibuľu a paradajky nakrájame na kocky, ktoré dáme do priehlbiny vytvorenej v mäse. Na vrch mäsa rozbijeme vajce a posypeme nastrúhaným syrom.
- 6
Pečieme približne 30 minút v predhriatej rúre na 180 °C.
- 7
Žemľu prerežeme a do stredu vložíme hotové mäso.
- 8
Podávanie: Podávame s pečenými zemiakmi a šalátom podľa vašej chuti.
Tiež hamburger:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu