Netradičný hamburger

podravka - fotkaPodravka, 1. februára 2018 10:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Netradičný hamburgerFoto: podravka

Hamburger, kde sa skrýva všetko to, na čo máte chuť.

4
porcie
40 min
príprava
30 min
na 180 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Mleté mäso zmiešame so strúhankou, vajcom, Podravka kečupom, Podravka ochucovadlom, soľou, korením a paprikou. Všetko poriadne premiešame, aby sa chute prepojili a aby sme dostali kompaktnú zmes.

  2. 2

    Zmes rozdelíme na 4 časti a vytvoríme z nich guličky. Guličky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  3. 3

    Vrch každej guličky zatlačíme pohárom alebo plechovkou tak, aby nám v strede vznikla priehlbina.

  4. 4

    Každú guličku pevne obmotáme slaninou a upevníme kuchynskou niťou.

  5. 5

    Cibuľu a paradajky nakrájame na kocky, ktoré dáme do priehlbiny vytvorenej v mäse. Na vrch mäsa rozbijeme vajce a posypeme nastrúhaným syrom.

  6. 6

    Pečieme približne 30 minút v predhriatej rúre na 180 °C.

  7. 7

    Žemľu prerežeme a do stredu vložíme hotové mäso.

  8. 8

    Podávanie: Podávame s pečenými zemiakmi a šalátom podľa vašej chuti.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist