Netradičný hamburger
Hamburger, kde sa skrýva všetko to, na čo máte chuť.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
120 g (obyčajná) |
|
1 |
|
2 lyžice |
|
1/2 lyžice |
|
|
|
|
|
1/2 lyžičky |
|
4 hrubé plátky |
|
1 |
|
1 - 2 |
|
4 |
|
200 g |
|
4 |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mleté mäso zmiešame so strúhankou, vajcom, Podravka kečupom, Podravka ochucovadlom, soľou, korením a paprikou. Všetko poriadne premiešame, aby sa chute prepojili a aby sme dostali kompaktnú zmes.
- 2
Zmes rozdelíme na 4 časti a vytvoríme z nich guličky. Guličky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 3
Vrch každej guličky zatlačíme pohárom alebo plechovkou tak, aby nám v strede vznikla priehlbina.
- 4
Každú guličku pevne obmotáme slaninou a upevníme kuchynskou niťou.
- 5
Cibuľu a paradajky nakrájame na kocky, ktoré dáme do priehlbiny vytvorenej v mäse. Na vrch mäsa rozbijeme vajce a posypeme nastrúhaným syrom.
- 6
Pečieme približne 30 minút v predhriatej rúre na 180 °C.
- 7
Žemľu prerežeme a do stredu vložíme hotové mäso.
- 8
Podávanie: Podávame s pečenými zemiakmi a šalátom podľa vašej chuti.
Tiež hamburger:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu