(Ne)americké zemiaky s kuracím mäsom

Autor receptu: kikussve

Tento recept som vymyslela, pretože ma baví variť a experimentovať :) no radšej mám pečenie, ale nejdem odbočovať od témy. Je to fajn na prípravu, no najvačšia výhoda je, že je to obed (večera) a vydrží viac dní.

6
porcií
50 minút
príprava
60 minút
na 250 °C

Postup

  1. Zemiaky uvarené do polomäkka si nakrájame na tenšie plátky. Kuracie prsia si nakrájame na kocky. Na panvicu si dáme kokosový olej, pridáme nakrájanú cibuľu a usmažíme ju do červena, potom k nej pridáme mäso a dusíme.
  2. Menší plech si vymastíme kokosový olejom a dáme do neho zemiaky, mleté čierne korenie, bazalku, soľ a dobre premiešame. Potom pridáme , udusené mäso, kukuricu a nakrájané rajčiny všetko spolu premiešame.
  3. Mlieko a vajcia spolu vymiešame a zalejeme nimi zemiaky. Dáme do vyhriatej rúry na cca 250 stupňov Celzia a pečieme cca 50 min. Počas pečenia, zemiaky kontrolujeme, ked budú zemiaky mäkké a polejeme ich polovicou smotany. Ku koncu pečenia zemiaky polejeme zvyšným množstvom smotany a posypeme nastrúhaným syrom. Zemiačiky sú šťavnaté a hlavne chutné. Dobrú chuť.