(Ne)americké zemiaky s kuracím mäsom
Autor receptu: kikussve
Tento recept som vymyslela, pretože ma baví variť a experimentovať :) no radšej mám pečenie, ale nejdem
odbočovať od témy.
Je to fajn na prípravu, no najvačšia výhoda je, že je to obed (večera) a vydrží viac dní.
6 porcií |
50 minút príprava |
60 minút na 250 °C |
Postup
- Zemiaky uvarené do polomäkka si nakrájame na tenšie plátky. Kuracie prsia si nakrájame na kocky. Na panvicu si dáme kokosový olej, pridáme nakrájanú cibuľu a usmažíme ju do červena, potom k nej pridáme mäso a dusíme.
- Menší plech si vymastíme kokosový olejom a dáme do neho zemiaky, mleté čierne korenie, bazalku, soľ a dobre premiešame. Potom pridáme , udusené mäso, kukuricu a nakrájané rajčiny všetko spolu premiešame.
- Mlieko a vajcia spolu vymiešame a zalejeme nimi zemiaky. Dáme do vyhriatej rúry na cca 250 stupňov Celzia a pečieme cca 50 min.
Počas pečenia, zemiaky kontrolujeme, ked budú zemiaky mäkké a polejeme ich polovicou smotany. Ku koncu pečenia zemiaky polejeme zvyšným množstvom smotany a posypeme nastrúhaným syrom.
Zemiačiky sú šťavnaté a hlavne chutné.
Dobrú chuť.