Baklažánová nátierka
Nátierka z pečeného baklažánu a kapie
Autor receptu: redakcia
Jesenné záhrady sú plné plodov, ktoré sa v kuchyni premenia na vynikajúce, a pritom zdravé jedlá. Vyskúšajte aj túto baklažánovú nátierku s kapiou.
6 porcií |
15 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Baklažány umyjeme, osušíme
a prekrojíme. Polovice dužiny osolíme a necháme postáť asi 10 minút, kým baklažán nepustí šťavu. Potom dužinu umyjeme a dôkladne osušíme papierovým obrúskom.
- Dužinu baklažánov narežeme pozdĺžne niekoľkými rezmi, potrieme pretlačenými strúčikmi cesnaku a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Baklažány uložíme na plech.
- Kapie umyjeme, osušíme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na štvrtiny a priložíme k baklažánom. Všetko pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 40 minút.
- Po upečení baklažány vydlabeme
a rozmixujeme spolu s upečenými kapiami. Pridáme ešte najemno nasekané lístky oregana. Dochutíme soľou a korením.