Baklažánová nátierka

Nátierka z pečeného baklažánu a kapie

Autor receptu: redakcia

Jesenné záhrady sú plné plodov, ktoré sa v kuchyni premenia na vynikajúce, a pritom zdravé jedlá. Vyskúšajte aj túto baklažánovú nátierku s kapiou.

6
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Baklažány umyjeme, osušíme a prekrojíme. Polovice dužiny osolíme a necháme postáť asi 10 minút, kým baklažán nepustí šťavu. Potom dužinu umyjeme a dôkladne osušíme papierovým obrúskom.
  2. Dužinu baklažánov narežeme pozdĺžne niekoľkými rezmi, potrieme pretlačenými strúčikmi cesnaku a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Baklažány uložíme na plech.
  3. Kapie umyjeme, osušíme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na štvrtiny a priložíme k baklažánom. Všetko pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 40 minút.
  4. Po upečení baklažány vydlabeme a rozmixujeme spolu s upečenými kapiami. Pridáme ešte najemno nasekané lístky oregana. Dochutíme soľou a korením.