Nátierka z hlivy ustricovej, ako biftek fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 8. februára 2012
Nátierka z hlivy ustricovej, ako biftek (fotorecept)
Foto: tatranka

Páčia sa mi rôzne pomazánky a nátierky.Preto som zvolila na dnešnú večeru hlivovú pomazánku,/biftek/ na hrianke.Je to rýchla a veľmi chutná pomazánka.

15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 strúčiky
pol menšej
podľa chuti
podľa chuti
50 g
pol.lyžica
káv.lyžička
1 kus
pol.lyžica




Postup

  1. 1

    Hlivu oblanžírujem,/ prevarím v horúcej vode / asi 2 minúty.Nechám na site odkapať.Pokrájam ju na menšie kúsky.Pomeliem ju buď na mäsovom mlynčeku,alebo rozmixujem.Ja tieto práce robím na chopri.Pridám cibuľu,cesnak.Rozmixujem.Trochu posolím.Takto spracovanú zmes dám na panvicu s lyžicou oleja.Presmažím,aby sa odparila voda.

    Nátierka z hlivy ustricovej, ako biftek (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom pridám jemný tavený syr,tento krát to bol Syrokrém.Nechám za stáleho miešania rozpustiť.potom pridám mleté korenie,štipku.Sladký kečup,horčicu a na koniec pokrájanú chili papričku.Premiešam.Nechám minútku povariť. Pomazánka je hotová.

    Nátierka z hlivy ustricovej, ako biftek (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Už len pripraviť chutné hrianky.Verím,že si pochutnáte.

    Nátierka z hlivy ustricovej, ako biftek (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Chutná večera.

    Nátierka z hlivy ustricovej, ako biftek (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

cica2
tiež velmi rada robím pomazánky a páči sa mi aj táto tvoja...kk :-) krásne fotky, ako vždy!
irenaw
už sa teším ako vyskúšam, môže to byť s hlivou naozaj výborné :)
bejgi
z hlivy som pomazánku ešte nerobila, hliva je veľmi zdravá huba, môže to byť veľmi dobrééé, ukladám :)
vierik
Hlivu mám veľmi rada,tak si mi @tatranka veľmi ulahodila,čo najskôr si urobím :-) Ďakujem...
mijaita
Hliva ustricna je sama o sobe vyborna houba, jiste jste uz delali vsichni rizky. Ja je pres zimu urcite tak 2 - 3x smazim. proto me zaujlao, ze z hlivy pomazanka. Urcite vyzkousim, ale bud z houby syrove, nebo jen orestovane na kousku masla. Dalsi uprava - kecup a horcice - neni to zbytecne, kdyz houba sama o sobe je tak dobra? Kazdopadne neco vytvorim, recept sam o sobe je dobre voditko a dalsi upravy jsou na kazdem z nas.
amelie
Nátierka sa mi páči, @Tatranka , huby mám rada a hliva je dobrá, určite vyskúšam.
sneica
natierky lubime...tato iste chuti skveleee...uvodne foto nadherne...:)
babav
Pekny recept....zdrava a iste chutna pomazanka.....
sylvinka
no toto fakt vyzerá úžasne! Chlapom sa zavďačím. Ukladám.
irenaw
@Tatranka dnes som túto nátierku spravila a chcem sa ti pekne poďakovať za recept. je naozaj výborná, už je uložená v mojom zošite :)))
tatranka
@irenaw teším sa,že si mi dala vedieť ako si spokojná s receptom.Teší ma,že vám chutnala.
korbacik
... dnes alebo zajtra bude na večeru. Už teraz sa teším, hlivu doslova milujem. Pekné foto,@tatranka :)
zirafninka1
@tatranka to bola dobrota. nedalo sa prestat jest. hriankovac nestihal piect hrianky :) Dakujem za recept. Urcite este urobime.
tatranka
@zirafninka1 teším sa veľmi,že tebe a rodinke nátierka chutila.Keďže si odborníčka na krásne a dobré recepty,o to viac sa teším.
korbacik
Výýýýborná pomazánka! Rozumej - to nechválim seba, ale klobúk dolu pred @tatrankou. Nedalo by sa to zasterilizovať? Aspoň na pár minút, nech sa chytia viečka:)
korbacik
... a nabudúce, keď ju urobím, prinesiem ochutnať aj do práce, nech kolegyne vedia a vidia, čo je dobré:))))
tatranka
@korb ácik, pýtaš sa či by sa to nedalo zasterilizovať? Neviem.Ale vieš,ako je to z hubami.Najlepšie je ich jesť čerstvé a jedlé !!!!! xixixi
Aj nám táto nátierka vo forme bifteka veľmi chutí.
@mijaita sa pýta či sú dôležité iné pochutiny.Ale ako vidíš sú.Preto že by to už nebol biftek,do ktorého tieto pochutiny idú.Namiesto surového žĺtka,je tam dobre vymyslený ten mäkký syr.A tak vzniká chutná,akoby mäsitá masa.
Veľmi sa teším,že ti tak pomazánka-biftek chutí.Len keby nebola hliva taká drahá.
tatranka
@korbacik ja dnes robím polievku z hlivy- ako držkovú a nedalo mi,aby som si neodobrala na chutný hlivový biftek.Takže tiež,kedy mám možnosť,tak si ho urobíme.Napečiem hrianky a hostina je hneď.
korbacik
... k tomu čaj s citrónom... No, mala by som ísť obedovať:)))
medovnicek
hlivu mám veľmi rada, najčastejšie z nej varím polievku, ale tento receptík ma veľmi zaujal a akonáhle kúpim čerstvú hlivu, tak hneď vyskúšam, už teraz mi slinky tečú...
tatranka
Vieš @medovn íček ak mám len trochu možnosť čerstvej hlivy,tak hneď robím biftek.A teraz posledne som vyskúšala rozmixovať celkom čerstvú hlivu.Neobvárala som ju,len som ju opláchla.@odporu čila mi to tu v komentárikoch@mijaita a mala pravdu.Čerstvú som potom osmažila.Bola výborná.
Na budúce nebudem ani osmážať a dám len ingrediencie.Uvidím.
ursula4
veľmi chutná nátierka-aj mojim chlapom,ktorí huby nemajú radi chutila.Ďakujem
vierik
@tatranka teraz si na nej pochutnávam miesto obeda,je véľmi dobručká.Včera si ma navnadila a dnes som si ju musela urobiť máš ďalšiu
1 ***,,,
tatranka
Ďakujem Vierka za veľmi príjemný koment.Budem sa snažiť a niečo pridám.
zifi
Velmi dobry recept - hladal som nieco podobne...

No kuzlo nechceneho ma naramne pobavilo: Po vetach "Pomeliem ju buď na mäsovom mlynčeku,alebo rozmixujem.Ja tieto práce robím na chopri." som si predstavil jazdu na chopperi, co je aj urcity druh motorky... :-)
tatranka
@zifi nechtiac som ťa pobavila.Aj to sa mi ráta,že si našiel veľmi dobrý recept,ako píšeš a ešte si sa aj zasmial.
daguska
Velmi pekny receptik, natierok nikdy nie je dost - super.
coldbery
príma recept....natiereky nejak nerobím,lebo ich nejeme ,ale z hlivy vyskúšam na hrianku,lebo veľmi ľúbime hlivu...:)
remcula
Jéé, Marti, to musí vyzkoušet!! Taky mne ještě nenapadlo dělat pomazánku z hlívy:-)
tatranka
@remcula , Janka vyskúšaj.My ju z pomazánok máme najradšej.Veď potom my dáš vedieť,ako chutila.
vegetariankajana
dievcata, musim Vam napisat, ze mate moj obdiv za vsetky nadherne recepty - cukinove halusky, cukinove muffiny, tato hlivova pomazanka a mnozstvo inych - ste sikovne a velmi tvorive, patri Vam moja velka vdaka
kimlo
Môže to byť dobré, ale že to chutí lepšie ako skutočný tatarák, tomu neverim... tatarák je tatarák, nedá sa nahradiť ničím...
2x sracz a bembo
tatranka
@kimlo , nechytaj a za slovo.No žiadna náhrada nie je lepšia.To mi je jasné!Vieš,ale v tomto prípade mám istotu,že mi nič neuškodí,tak ako to môže byť v prípade surového mäska./ A najmä v týchto časoch,toľkých afér s mäsom./ Takto mám istotu,že sa ničomu nevystavujem.Vyskúšaj a uvidíš,že aj ty mi dáš za pravdu o tej zdravej náhrade s hlivami. Urob si ho! Pochopíš,o čom som písala.
2x sracz a bembo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia