Nátierka z hlivy ustricovej, ako biftek fotorecept
Foto: tatranka
Páčia sa mi rôzne pomazánky a nátierky.Preto som zvolila na dnešnú večeru hlivovú pomazánku,/biftek/ na hrianke.Je to rýchla a veľmi chutná pomazánka.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
2 strúčiky |
|
pol menšej |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
50 g |
|
pol.lyžica |
|
káv.lyžička |
|
1 kus |
|
pol.lyžica |
|
Postup
-
1
Hlivu oblanžírujem,/ prevarím v horúcej vode / asi 2 minúty.Nechám na site odkapať.Pokrájam ju na menšie kúsky.Pomeliem ju buď na mäsovom mlynčeku,alebo rozmixujem.Ja tieto práce robím na chopri.Pridám cibuľu,cesnak.Rozmixujem.Trochu posolím.Takto spracovanú zmes dám na panvicu s lyžicou oleja.Presmažím,aby sa odparila voda.
-
2
Potom pridám jemný tavený syr,tento krát to bol Syrokrém.Nechám za stáleho miešania rozpustiť.potom pridám mleté korenie,štipku.Sladký kečup,horčicu a na koniec pokrájanú chili papričku.Premiešam.Nechám minútku povariť. Pomazánka je hotová.
-
3
Už len pripraviť chutné hrianky.Verím,že si pochutnáte.
-
4
Chutná večera.
Aj nám táto nátierka vo forme bifteka veľmi chutí.
@mijaita sa pýta či sú dôležité iné pochutiny.Ale ako vidíš sú.Preto že by to už nebol biftek,do ktorého tieto pochutiny idú.Namiesto surového žĺtka,je tam dobre vymyslený ten mäkký syr.A tak vzniká chutná,akoby mäsitá masa.
Veľmi sa teším,že ti tak pomazánka-biftek chutí.Len keby nebola hliva taká drahá.
Na budúce nebudem ani osmážať a dám len ingrediencie.Uvidím.
1 ***,,,
No kuzlo nechceneho ma naramne pobavilo: Po vetach "Pomeliem ju buď na mäsovom mlynčeku,alebo rozmixujem.Ja tieto práce robím na chopri." som si predstavil jazdu na chopperi, co je aj urcity druh motorky... :-)