Nasi Goreng en Bram Indonezia (fotorecept)

Autor receptu: jarbra

V nasej holandskej kuchyni sa vari: indonezke a slovenske jedla. Manzelov otec ( cize moj svokor pochadzal z Indonezie, mala som ho velmi rada a mali sme vela spolocneho vo vareni), splocne chute, ako cili papricky, zazvor, kurkuma, kari korenie, safran, muskatovy oriesok, kokosove mlieko, citronova trava, koriander, Sambal co je paliva omacka,rozne marinady atd. Zakladom varenia je ryza, zelenina, kuracie, hovadzie, (ale aj bravcove maso), ako dekorativne volske oko. Mnam,mnamky

Suroviny

Postup

  1. Kedze manzel super vari indonezke jedla a mne velmi chutia, rozhodla som sa, ze par jeho receptov pridam. Kto ma rad pikantne, odporucam vyskusat ! Je to velmi jednoduchy a rychli recept. Pre informaciu : Zakladom je ryza, ktora sa vacsinou podava so zeleninou, kuracim alebo hovadzim masom. Tieto pokrmy su TRADICNE. Robime aj z bravcoveho masa a na tento recept som pouzila bravcove.
  2. Cibulu si ocistime a nakrajame na mensie kusky, v hlbsiej panvici zohrejeme olej a na slabom ohni opekame cibulu do sklovita, miesame na miernom ohni. Zmes korenia namocime do teplej vody s 1 - 2 malymi salkami na 1 hodinu, musi sa nam vytvori husta zmes.
  3. Maso a feferonku si nakrajame na mensie kusky. Pridame maso k cibulke a dusime do makka, nakoniec pridame feferonku a spolu este chvilu dusime.
  4. Maso, ktore sme dusili spolu s cibulou a feferonkou prelozime na cisty tanier bez oleja. Olej si nechame.
  5. Do oleja pridame na hrubsie nakrajanu zeleninu a pomaly na slabom ohni dusime 3 minutky a premiesavame. Tak pridame korenie, ktore sme si predtym namocili ( marinada ) a spolu so zeleninou este 3 min. dusime na slabom ohni a premiesavame.
  6. K zmesi pridame maso, spolu dusime asi 2min. premiesavame na slabom ohni. Uvarime si ryzu na sucho, my pouzivame velmi jednoduchy elektricky hrnec ,, RICE COOKER,, v tom sa ryza vzdy vydari, netrba pritom stat ani miesat ) ... ryza je vyborna !
  7. Urobime si otvor.
  8. Ryzu dame k zmesi do stredu a dobre premiesame na slabom ohni.
  9. Ako prilohu, urobime si volske oko, ktore si mozme okorenit.
  10. oprazenou cibulkou, ktora je velmi chutna.
  11. alebo cipsy mierne pikantne a camaladu.
  12. DOBRU CHUT !