Námornícke mäsko

Autor receptu: leja3

Tento recept mám od mojej maminky a po dlhom čase som ho znovu oprášila a veru mal veľký úspech.

3-4
porcie
15 minút
príprava
20+20 minút
na 180C °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie rezne naklepeme, osolíme a okoreníme.Cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme na masle, pridáme kuracie rezne a podusíme skoro do mäkka.
  2. Počas dusenia mäska (môžete si nachystať aj deň vopred) si postrúhame zeleninu na jemnom strúhadle. Nastrúhanú zeleninu dáme na panvicu a orestujeme na masle cca 10min,potom odstavíme.Syr nastrúhame.
  3. V menšom hrnci si pripravíme bešamel.Hladkú múku s maslom opražíme, pridáme mlieko a miešame ,kým nám nevznikne hladká omáčka, nie hustá ani riedka.Odstavíme,osolíme,okoreníme. Môžme primiešať trošku strúhaného syru( ja nedávam, manžel nemá rad syr). Bešamel zmiešame so zeleninou, pozor, nesmie byť viac bešamelu ako zeleniny, preto bešamel pridávajte postupne.
  4. Do zapekacej misy alebo na pekáč rozložíme mäso a prilejeme aj šťavu s cibuľou. Na každé mäso navrstvíme bešamelovo-zeleninovú zmes a postrúhaný syr. Takto pripravené mäsko dáme zapiecť do vyhriatej rúry cca na 20min, kým syr nechytí farbu.Podávame s varenými zemiakmi. Dobrú chuť :)