Pečený fenikel
Nakladaný pečený fenikel
Autor receptu: redakcia
20 minút príprava |
15-20 minút na 170 °C |
Postup- Najskôr uvaríme nálev z octu, cukru, feniklových semien, ružového korenia a vody. Necháme zovrieť, stíšime
a povaríme 15 minút.
- Fenikel nakrájame
na asi 0,5 cm plátky a uložíme na
plech na pečenie. Pridáme pomarančovú
šťavu. Osolíme, pridáme trocha cukru, olivový
olej. Poriadne premiešame. Vložíme
do rúry predhriatej na 170 °C
na 15 až 20 minút.
- Upečený naložíme do pohára a zalejeme
ešte teplým nálevom. Necháme
vychladnúť.
- Tip: Nakladaný fenikel
sa hodí k bielemu mäsu,
k rybám aj k šalátom.
|