Pečený fenikel

Nakladaný pečený fenikel

Autor receptu: redakcia

20 minút
príprava
15-20 minút
na 170 °C

Postup

  1. Najskôr uvaríme nálev z octu, cukru, feniklových semien, ružového korenia a vody. Necháme zovrieť, stíšime a povaríme 15 minút.
  2. Fenikel nakrájame na asi 0,5 cm plátky a uložíme na plech na pečenie. Pridáme pomarančovú šťavu. Osolíme, pridáme trocha cukru, olivový olej. Poriadne premiešame. Vložíme do rúry predhriatej na 170 °C na 15 až 20 minút.
  3. Upečený naložíme do pohára a zalejeme ešte teplým nálevom. Necháme vychladnúť.
  4. Tip: Nakladaný fenikel sa hodí k bielemu mäsu, k rybám aj k šalátom.