Nakladané olomoucké tvarôžky

Nakladané olomoucké tvarôžky (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Recept som objavil na internete a ihneď vyskúšal. Príjemne prekvapil. Je to výborná ale zároveň aj sýta pochúťka k pivu či vínu. Odporcov typickej vôňe tvarôžkov ubezpečujem, že tu nie je vôbec cítiť, možno keby boli viac vyzreté...

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
na 90 °C

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na mesiačiky a sušené paradajky na kúsky. Do kastróla dáme zohriať slnečnicový olej, pridáme nakrájanú cibuľu, paradajky, mleté chilli, korenie, nové korenie, soľ, bobkový list, a olej zo sušených paradajok. Ohrievame na miernom ohni asi 10 minút pri teplote do 90 °C. Nesmie sa to smažiť! Necháme vychladnúť.
  2. Tvarôžky pokrájame na štvrťky a pridáme k vychladnutej zmesi. Dobre premiešame.
  3. Naplníme do pohárov, zalejeme a zvyšným olejom.
  4. Uzatvoríme a dáme do chladničky minimálne na týždeň.
  5. Podávame k pivu, vínu, alebo len ako chuťovku pre návštevu.