zatvoriť
VYTLAČIŤ
Hrášková polievka
Najzelenšia hrášková polievočka
Autor receptu:
ponozky123
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava
Suroviny
1 bal. mrazený
hrášok
3 PL
maslo
2 PL
múka hladká
1 l
voda
podľa chuti
smotana kyslá
podľa chuti
soľ
podľa chuti
kurkuma mletá
1 ks
batat
podľa chuti
semienka sezamové
semienka slnečnicové
Postup
Hrášok uvaríme v 1 litri vody so soľou.
V hrnci rozpustíme maslo a pridáme múku (spravíme zápražku). Zápražku zalejeme asi 1/3 vývaru z hrášku a poriadne rozmiešame.
Pridáme asi 2/3 uvareného hrášku. Prípadne dochutíme soľou a kurkumou (odporúčam viac kurkumy, je veľmi zdravá :))
Zvyšok hrášku rozmixujeme a primiešame k polievke. Povaríme, kým nezmizne chuť múky.
Batat očistíme a nakrájame na plátky, ktoré na 2-3 minúty dáme do toustovača.
Predpečené batáty nakrájame na kocky a osmahneme na masle.
Sezamové a slnečnicové semienka osmaneme nasucho na panvici.
Polievku podávame s opečenými batatmi a semienkami. Dozdobíme kyslou smotanou.