Hrášková polievka

Najzelenšia hrášková polievočka

Autor receptu: ponozky123

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hrášok uvaríme v 1 litri vody so soľou.
  2. V hrnci rozpustíme maslo a pridáme múku (spravíme zápražku). Zápražku zalejeme asi 1/3 vývaru z hrášku a poriadne rozmiešame.
  3. Pridáme asi 2/3 uvareného hrášku. Prípadne dochutíme soľou a kurkumou (odporúčam viac kurkumy, je veľmi zdravá :))
  4. Zvyšok hrášku rozmixujeme a primiešame k polievke. Povaríme, kým nezmizne chuť múky.
  5. Batat očistíme a nakrájame na plátky, ktoré na 2-3 minúty dáme do toustovača.
  6. Predpečené batáty nakrájame na kocky a osmahneme na masle.
  7. Sezamové a slnečnicové semienka osmaneme nasucho na panvici.
  8. Polievku podávame s opečenými batatmi a semienkami. Dozdobíme kyslou smotanou.