Palacinky
Najlepšie palacinky pre väčšie rodiny
Autor receptu: samino511212
Tieto palacinky sú najlepšie na robenie
na panvici a samozrejme sú aj výborné,
nadýchané.* Najlepšie chutia s džemom,
Nutellou či Grankom. Keď ich robím, celá
rodina je nadšená.
20-25 porcií |
10 (+ odstátie) minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Ako prvé si nachystáme všetky suroviny.
- Prichystáme si väčšiu misku a všetky suroviny dáme do misky.
- Všetko spolu vymiešame ponorným mixérom tak, aby v ceste nezostali žiadne hrudky.
- Cesto necháme odstáť cca 30 minút, aby sa suroviny spojili a aby boli palacinky nadýchané. (Keď sa ponáhľame, tak cesto nemusíme nechať stáť tak dlho.)
- Potom na palacinkovú panvicu nalejme trošičku oleja a môžeme začať piecť na strednom plameni palacinky z obidvoch strán. Prvá strana má byť hnedšia a keď palacinku otočíme, druhú stanu pečieme o trochu dlhšie ako prvú. Olej nanášame len prvýkrát, pretože v ceste je oleja dosť.
- Keď všetky palacinky upečieme stačí si ich natrieť Nutellou alebo džemom podľa svojej chuti. Prajem vám dobrú chuť