Palacinky

Najlepšie palacinky pre väčšie rodiny

Autor receptu: samino511212

Tieto palacinky sú najlepšie na robenie na panvici a samozrejme sú aj výborné, nadýchané.* Najlepšie chutia s džemom, Nutellou či Grankom. Keď ich robím, celá rodina je nadšená.

20-25
porcií
10 (+ odstátie) minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si nachystáme všetky suroviny.
  2. Prichystáme si väčšiu misku a všetky suroviny dáme do misky.
  3. Všetko spolu vymiešame ponorným mixérom tak, aby v ceste nezostali žiadne hrudky.
  4. Cesto necháme odstáť cca 30 minút, aby sa suroviny spojili a aby boli palacinky nadýchané. (Keď sa ponáhľame, tak cesto nemusíme nechať stáť tak dlho.)
  5. Potom na palacinkovú panvicu nalejme trošičku oleja a môžeme začať piecť na strednom plameni palacinky z obidvoch strán. Prvá strana má byť hnedšia a keď palacinku otočíme, druhú stanu pečieme o trochu dlhšie ako prvú. Olej nanášame len prvýkrát, pretože v ceste je oleja dosť.
  6. Keď všetky palacinky upečieme stačí si ich natrieť Nutellou alebo džemom podľa svojej chuti. Prajem vám dobrú chuť