Najlepšie gaštanové rezy

receptka963 - bez fotkyreceptka963, 12. januára 2016
18 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
8 ks
160 g
5 PL
160 g
2 PL
štipka
Krém:
600 ml
60 g
2 ks
200 g
300 g
500 g
500 ml
2 PL
 (na posypanie)
 (na posypanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky a práš.cukor vyšlaháme na tuhý sneh,po jednom pridávame žltky a po lyžiciach olej,dobre zašlahajte.potom pridáme múku,kakao a pdp ktoré sme preosiali a zlahka zašlaháme.cesto rozotrieme na plech vyložený papierom pečieme 175st. 18-20min

  2. 2

    Cukor,mlieko,zl.klas a žltky dáme variť.Zo stáleho miešania uvaríme hustý puding,kt dáme vychladiť. zatial si maslo vyšlaháme s gaštanovým pyré a potom pridáme vlažnu alebo celkom studenú kašu po častiach a vymiešamy krasny krém :)

  3. 3

    Na vychladnutý plát rozotriem všetok krém,dáme do chladničky zatial kým si vyšlaháme šlahačku. šlahačka: stužovač a práškový cukor si zmiešame dokopy,potom prilejeme studenú šlahačku a začneme hned šlahať,šlaháme kým nieje stabilná(nemože byť priliž tuhá). vyšlahanú šlahačku natrieme na zákusok,vrch ešte posypeme so strúhanou čokoládou a struhanymi lieskovcami :) dáme schladiť do chladničky,po 2 hodinách môžme krájať :)

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

tatranka
Naozaj sú krásne.A vyskúšať by som ich mala,aby som sa ubezpečila,že sú aj najlepšie.Máš ich krásne odrezané,ako laserom.
monty469
gastanove pyre mam rada vyzera to velmi dobre vyskusam odkladam do k.k
dzejsik
máš ich krásne, podobné som robila min. týždeň :)
45678
Blahozelam,krasne rezy.Aku velkost plechu si mala prosim?..
kukulienka71
parádne sú, neodmietla by som:-) robím práve chalvu, tak chuť na sladké budem mať uspokojenú
jack
Taki tak.robila som ich a mali úspech.niet nad gaštanove pyre.
1x martau
receptka963
dakujem pekne :) teším sa že sa páčia,krájajú sa velmi dobre kedže krém velmi dobre stuhne, a plech :) klasická velkosť
renatka080377
Skvelo vyzerá ten koláčik a keďže moj manžel má rád gaštanové pyré tak som sa rozhodla ho upiecť ďakujem za nšpiráciu