Bábovka
Najlepšia mramorová bábovka
Autor receptu: samino511212
Táto bábovka je najlepšia na raňajky ku kakau či ako dezert ku káve.* Zvládne ju aj začiatočník či menší, keď chcú spraviť
rodičom
či starým rodičom radosť. A chutiť bude ozaj každému.
20 porcií |
25 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Ako prvé oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme na tuhý
sneh.
- V druhej miske mixérom vymiešame žĺtky s práškovým
a vanilkovým cukrom. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme všetky ostatné
ingrediencie okrem Granka. Cesto vymiešame mixérom a vznikne nám tuhé cesto.
- Do cesta primiešame tuhý sneh z bielkov a
vymiešame ručnou metličkou. Polovicu cesta vylejeme do bábovkovej
formy, ktorú predtým vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou.
- Do druhej polovice cesta pridáme Granko a vymiešame mixérom. Po vymiešaní vylejeme druhú polovicu do formy na svetlé cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C. Pečieme približne 40 minút. Priebežne
kontrolujeme špáradlom.
- Po upečení sa stačí len zahryznúť do najlepšej mramorovej
bábovky.