Bábovka

Najlepšia mramorová bábovka

Autor receptu: samino511212

Táto bábovka je najlepšia na raňajky ku kakau či ako dezert ku káve.* Zvládne ju aj začiatočník či menší, keď chcú spraviť rodičom či starým rodičom radosť. A chutiť bude ozaj každému.

20
porcií
25 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ako prvé oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
  2. V druhej miske mixérom vymiešame žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme všetky ostatné ingrediencie okrem Granka. Cesto vymiešame mixérom a vznikne nám tuhé cesto.
  3. Do cesta primiešame tuhý sneh z bielkov a vymiešame ručnou metličkou. Polovicu cesta vylejeme do bábovkovej formy, ktorú predtým vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou.
  4. Do druhej polovice cesta pridáme Granko a vymiešame mixérom. Po vymiešaní vylejeme druhú polovicu do formy na svetlé cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C. Pečieme približne 40 minút. Priebežne kontrolujeme špáradlom.
  5. Po upečení sa stačí len zahryznúť do najlepšej mramorovej bábovky.