Perníkový koláč
Nadýchaný perník (fotorecept)
Autor receptu: sifferka
Určite sa vám už stalo, že sa ohlásila návšteva a vy im nemáte čo ponúknuť. Poďte si so mnou pripraviť tento rýchly
a lahodný perník.
24 porcií |
15 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Recept je veľmi jednoduchý. Zmiešate všetky suroviny na cesto a vylejete na vopred vymastený a múkou vysypaný plech.
Fantázii sa medze nekladú, preto môžete pridať do cesta hrozienka, orechy... Pečieme na 170 stupňov približne 20 minút.
- Na upečený perník natrieme lekvár, ja používam poctivý slivkový. Keďže je kyslastý, dodá koláču vyváženú chuť.
- Na vrch si pripravíme ganache zo smotany a čokolády v pomere 1:1 a to tak, že čokoládu nakrájame na malé kúsky a zalejeme skoro vriacou smotanou. Množstvo závisí od veľkosti
plechu.
- Ak by ste si urobili veľa polevy, môžete ju dať do chladničky stuhnúť a potom vyšľahať ručným mixérom a máte plnku na zdobenie.
- Hotový koláč stačí dať na pár minút do chladničky a môžete ho hneď servírovať.