Perníkový koláč

Nadýchaný perník (fotorecept)

Autor receptu: sifferka

Určite sa vám už stalo, že sa ohlásila návšteva a vy im nemáte čo ponúknuť. Poďte si so mnou pripraviť tento rýchly a lahodný perník.

24
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Postup

  1. Recept je veľmi jednoduchý. Zmiešate všetky suroviny na cesto a vylejete na vopred vymastený a múkou vysypaný plech. Fantázii sa medze nekladú, preto môžete pridať do cesta hrozienka, orechy... Pečieme na 170 stupňov približne 20 minút.
  2. Na upečený perník natrieme lekvár, ja používam poctivý slivkový. Keďže je kyslastý, dodá koláču vyváženú chuť.
  3. Na vrch si pripravíme ganache zo smotany a čokolády v pomere 1:1 a to tak, že čokoládu nakrájame na malé kúsky a zalejeme skoro vriacou smotanou. Množstvo závisí od veľkosti plechu.
  4. Ak by ste si urobili veľa polevy, môžete ju dať do chladničky stuhnúť a potom vyšľahať ručným mixérom a máte plnku na zdobenie.
  5. Hotový koláč stačí dať na pár minút do chladničky a môžete ho hneď servírovať.