Mušle
Mušle na smotanovo-muškátovej omáčke s petržlenom
Autor receptu: ellie17
Jemné morské mušle dusené v
smotanovej omáčke s muškátovým
orieškom, čerstvou petržlenovou
vňaťou a ľahkým dochutením soľou.*
Omáčka zvýrazní prirodzenú chuť
mušlí a dodá krémovosť bez toho, aby
ju prehlušila. Vhodné ako ľahký hlavný
chod alebo predjedlo v
stredomorskom štýle.
2 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Mušle očistíme, prepláchneme a skontrolujeme – tie s poškodenou alebo otvorenou lastúrou odstránime.
- V hlbšej panvici rozpálime maslo, pridáme nadrobno nasekaný cesnak a krátko restujeme (cca 30 sekúnd). Pridáme mušle a podlejeme vínom. Prikryjeme pokrievkou a necháme 3–4 minúty, kým sa mušle otvoria.
- Prilejeme smotanu, osolíme, pridáme muškátový oriešok a prípadne korenie. Jemne premiešame a necháme krátko prebublať 2–3 minúty na miernom ohni.
- Posypeme čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame s pečivom, bagetou alebo cestovinami.