Mušle

Mušle na smotanovo-muškátovej omáčke s petržlenom

Autor receptu: ellie17

Jemné morské mušle dusené v smotanovej omáčke s muškátovým orieškom, čerstvou petržlenovou vňaťou a ľahkým dochutením soľou.* Omáčka zvýrazní prirodzenú chuť mušlí a dodá krémovosť bez toho, aby ju prehlušila. Vhodné ako ľahký hlavný chod alebo predjedlo v stredomorskom štýle.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mušle očistíme, prepláchneme a skontrolujeme – tie s poškodenou alebo otvorenou lastúrou odstránime.
  2. V hlbšej panvici rozpálime maslo, pridáme nadrobno nasekaný cesnak a krátko restujeme (cca 30 sekúnd). Pridáme mušle a podlejeme vínom. Prikryjeme pokrievkou a necháme 3–4 minúty, kým sa mušle otvoria.
  3. Prilejeme smotanu, osolíme, pridáme muškátový oriešok a prípadne korenie. Jemne premiešame a necháme krátko prebublať 2–3 minúty na miernom ohni.
  4. Posypeme čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame s pečivom, bagetou alebo cestovinami.