Mrveničkový koláč Gata (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Tradičný Armensky koláč.Jeho príprava je veľmi jednoduchá a to aj pre začiatočnikov.Vhodný dezert k dobrej kávičke ,chutný za tepla a za studena chrumkavý.
20 minút príprava |
25-30 minút na 180-200 °C |
Postup
- Sodu a soľ si zalejem octom,pridám múku a na kocky pokrajané maslo,vajcia a nechám šľahačom zapracovať.Môže aj rukou.
- Pridám jogurt.Nechám dobré prepracovať cesto.
- Ked je hotové,tak ho vyberiem na dosku prehnetiem,
- a uložím do misky,zabalím do mikrotenu a nechám v chlade niekoľko hodín postať.Mne stálo 5 hod.nič sa nestane,ked postojí aj dlhšie.
- tak isto nechám mixerom vypracovať plnku,maslo,vanilkový,kr.cukor a muku,pol na pol.
- a zabalené odložím do chladu.
- Potom cesto rozdelím na 3-4 časti.
- Cesto rozvaľkám na tenko a naň nožíkom nastrúham mrveničkovú plnku.
- Zrolujem,
- položim na pomastený plech a šikmo pokrájam asi na 4 cm.
- potriem rozšľahaným vajcom a dám upiecť.
- Dobrú chuť.