Mrkvové kocky
Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 30. marca 2021
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 30. marca 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
16
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g nastrúhaná |
|
2 ks |
|
140 ml |
|
200 g |
|
75 g nastrúhané |
|
175 g |
|
1 bal. |
|
1 KL |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 ml |
|
100 g |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
Na ozdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Vajíčka s cukrom vymiešame do peny, primiešame olej, pridáme múku s práškom do pečiva, škoricu, oriešky a nakoniec strúhanú mrkvu. Vylejeme do štvorcovej formy (24 x 24 cm). Pečieme 25 – 30 minút pri 180 °C.
- 2
Krém: Mascarpone, smotanu, roztopenú bielu čokoládu a práškový cukor vymiešame do penista. Na záver pridáme vanilkový cukor (podľa chuti).
- 3
Krém rozotrieme na vychladnutý koláč a dáme do chladničky na 3 hodiny. Pokrájame na kocky, ozdobíme pekanovými orechmi a slaným karamelom.
Tiež mrkvový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A do cesta som dávala vlašské orechy pomleté a je to tak výborne ☺️