Mrkvový zákusok
Mrkvový zákusok

Mrkvové kocky

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 30. marca 2021
Mrkvové kocky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
16
porcií
40 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g nastrúhaná
2 ks
140 ml
200 g
75 g nastrúhané
175 g
1 bal.
1 KL
Krém:
250 g
250 ml
100 g
2 PL
1 bal.
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Cesto: Vajíčka s cukrom vymiešame do peny, primiešame olej, pridáme múku s práškom do pečiva, škoricu, oriešky a nakoniec strúhanú mrkvu. Vylejeme do štvorcovej formy (24 x 24 cm). Pečieme 25 – 30 minút pri 180 °C.

  2. 2

    Krém: Mascarpone, smotanu, roztopenú bielu čokoládu a práškový cukor vymiešame do penista. Na záver pridáme vanilkový cukor (podľa chuti).

  3. 3

    Krém rozotrieme na vychladnutý koláč a dáme do chladničky na 3 hodiny. Pokrájame na kocky, ozdobíme pekanovými orechmi a slaným karamelom.

Diskusia k receptu

martamm
Utesene kolaciky, paci sa mi nielen vzhlad, ale aj pouzite ingrediencie, urcite ich vyskusam ??????
2x sobon a haji
siuuu
Robievam podobný korpus na tortu a je ozaj skvelý ... koláčik vyzerá mňamkovo.
2x sobon a haji
kikuska02
Koláčik je výborný takéto cesto chuťovo dobre sa mi nepodarilo dávno🙏🏼 čo sa týka krému recept dodržaný ale dávala som tmavú čokoládu keďže som inú nemala doma☺️


bronislava
Výborný koláčik. Použila som namiesto polohrubej mandĺovú a pohankovú múku a podaril sa. Aj bez krému bol vynikajúci.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia