Mrkvová polievka

baskaba - fotkabaskaba, 23. septembra 2012
Mrkvová polievka
Foto: baskaba

Inšpirovala som z českej stránky apetitonline.cz, a urobila som ju dnes ako rychly obed. Nemala som mletý zázvor, tak som čerstvý nakrájala na čo Zobraziť celý popisInšpirovala som z českej stránky apetitonline.cz, a urobila som ju dnes ako rychly obed. Nemala som mletý zázvor, tak som čerstvý nakrájala na čo najmenšie kúsky :)

4
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
4 ks
1 ks
3 PL
1 KL
1,5 l




Postup

  1. 1

    Cibuľu pokrájaj a v kastróli ju osmahni domäkka. Pridaj nakrájanú mrkvu, nakrájaný zemiak, zázvor a zalej vývarom ( môže byť aj hydinový) a dochuť.

  2. 2

    Nechaj variť asi 30 min, potom odstav a nechaj trochu vychladnúť. Potom zmes rozmixuj.

  3. 3

    Podávaj posypané dyňovými semienkami a môžete aj zakvapkať olejom.

Diskusia k receptu

garanco
Len samé chutné veci sú v nej, oplatí sa ju uvariť! :-)))
violetacamorova
Ja som minule robila aj s jablkami bola výborná, vyskúšam aj podľa tvojho receptu, ale bez semiačok, nechutia mi v polievke.
sneica
polievka urcite vyborna...muzi v mojej rodinke nebudu ale zeny si pochutia:)))
marianne
akurát som ju dovarila a dala si malú mištičku na koštovku.Je vynikajúca.Určite som nerobila posledný krát.
garanco
Polievka bola chutná, budem ju variť častejšie. Tekvicové semienka som krátko popražila na olivovom oleji (niektoré vypukli ako pukancová kukurica) a boli veľmi chutné.
marika
Ja ju tiež zvyknem variť. ale pridávam smotanu a uvarím osobitne 3-4 mrkvy pokrájam na krúžky a pridám do polievky pred dokončením, troška povarím spolu...
pacik
Skvelá polievka, u nás sa veru bude variť často :-)
tinuska4
vyborna bola, ja som tam dala aj cerstvy 1 petrzlen a podavala s krutonmi, urcite ju odteraz budem robievat velmi casto, dakujem za recept :o))) mozno tam vyskusam nabuduce dat trochu smotany, tak ako u brokolicovej.
livinka
vcera vecer som ju robila, a priatel a aj jeho spolubyvajuci si ju nevedeli vynachvalit! receptik som si ale trosku upravila - pridala som cesnak, na zjemnenie sojovu smotanu, a kedze mam mrkvovu polievku (podobne ako paradajkovu) zafixovanu ako polievku sladsiu, tak som pridala na konci aj trochu trstinoveho cukru.. a fakt to nemalo chybu :)
elixir
Dnes sme mali túto polievku na obed, výborná... tiež som pridala aj petržlenovú vňať ako tinuska4. Jedlo skvelé na zahriatie :)
elixir
Dnes bola znovu. :) Milý si dal rovno dve porcie.



strelka
Dnes sme ju mali a bola vynikajuca. Dala som ale o pol litra menej vody, lyzicku nastruh.zazvoru, nie suseneho a na koniec som pridala deci smotany. Jednoduche, lahodne a chutovo vyrazne.
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia