Foto: alena45
sestra mi ospevovala túto "kórejku", a tak som našla niekoľko receptov a urobila som ju tak, aby nám chutila. Inak má byť mastná, kyslá Zobraziť celý popissestra mi ospevovala túto "kórejku", a tak som našla niekoľko receptov a urobila som ju tak, aby nám chutila. Inak má byť mastná, kyslá a pálivá, tak ak sa Vám to máli, pridajte si všetkého viac.
porcie
príprava
Postup
-
1
Mrkvu očistíme a nastrúhame na WS krájači, alebo na špeciálnom krájači. Osolíme dvoma lyžičkami soli, premiešame a necháme postáť. Stačí polhodina, ale môže aj do druhého dňa. Slížiky majú byť dlhšie, preto ju strúhame vo zvislej polohe alebo čo najviac šikmo.
-
2
Koriander podrvíme v mažiari, kto nemá, tak si pomôže tlakom na nôž. Stačí ho len popukať. Odložíme. Cesnak pretlačíme cez lis alebo nasekáme nadrobno. Odložíme.
-
3
Očistíme cibuľu a nakrájame na mesiačiky. Na panvici v oleji ju pomaly opražíme skoro dohneda.
-
4
Pokiaľ sa praží cibuľa, vymačkáme šťavu z mrkvy. Šťavu vylejeme, aj tak je slaná.
-
5
Do misky s odšťavenou mrkvou zamiešame cesnak, koriander, cukor a ocot.
-
6
Vrátime sa k cibuli, ktorá je už pekne hnedá. Poslúžila nám len na ochutenie oleja a preto ju všetku vyberieme a vyhodíme, alebo použijeme na iné (mne bolo ľúto ju vyhodiť, posypala som ňou zemiakové pyré). Do vyčisteného oleja nasypeme lyžicu sezamových semienok, popražíme, ale nespálime, potom nadvihneme panvicu, počítame do 5 a prisypeme lyžičku pálivej papriky. Robím to presne takto, lebo inak mi zhnedol olej. Má zostať oranžový, presne ako na obrázku.
-
7
Okamžite horúci olej aj so sezamom vylejeme do pripravenej mrkvy a zasa pomocou dvoch vidličiek premiešame. Necháme vychladnúť a podávame.
-
8
robila som aj šalát z kapusty, mrkvy a zeleru v pomere 2:2:1 s tým rozdielom, že postrúhanú zeleninu som zasypala dvoma lyžičkami soli a 4 lyžicami octu. Aby nám ten celer nezhnedol. Keď som po dvoch hodinách zeleninu vyžmýchala, pokračovala som rovnako, len som už viac octu nepridala.
-
9
a takto vyzerá krájač na "kórejku".
yulinkacooks.blogspot.com.au/2008/02/korean-carrot-salad.html...
en.wikipedia.org/wiki/Chinese_cabbage...
en.wikipedia.org/wiki/Napa_cabbage...
www.purple-carrots.com
Robila som tú cviklovú korejku a tiež zvlášť kapustovo-mrkvovú, mám šalátu tak na týždeň !
@alena45 mrkvu som nastrúhala na tejto škrabke
chuť je zaujímavá