Mrkva po kórejsky (fotorecept)
	        Autor receptu: alena45
	         
	        
	        sestra mi ospevovala túto "kórejku", a tak som našla niekoľko receptov a urobila som ju tak, aby nám chutila. Inak má byť mastná, kyslá a pálivá, tak ak sa Vám to máli, pridajte si všetkého viac. 
| 		  
				  	  
				  	2 porcie  | 
				  	  
				  	100 minút príprava  | 
Postup
- Mrkvu očistíme a nastrúhame na WS krájači, alebo na špeciálnom krájači. Osolíme dvoma lyžičkami soli, premiešame a necháme postáť. Stačí polhodina, ale môže aj do druhého dňa. Slížiky majú byť dlhšie, preto ju strúhame vo zvislej polohe alebo čo najviac šikmo. 
 - Koriander podrvíme v mažiari, kto nemá, tak si pomôže tlakom na nôž. Stačí ho len popukať. Odložíme.
Cesnak pretlačíme cez lis alebo nasekáme nadrobno. Odložíme.
 - Očistíme cibuľu a nakrájame na mesiačiky. Na panvici v oleji ju pomaly opražíme skoro dohneda. 
 - Pokiaľ sa praží cibuľa, vymačkáme šťavu z mrkvy. Šťavu vylejeme, aj tak je slaná. 
 - Do misky s odšťavenou mrkvou zamiešame cesnak, koriander, cukor a ocot.  
 - Vrátime sa k cibuli, ktorá je už pekne hnedá. Poslúžila nám len na ochutenie oleja a preto ju všetku vyberieme a vyhodíme, alebo použijeme na iné (mne bolo ľúto ju vyhodiť, posypala som ňou zemiakové pyré). Do vyčisteného oleja nasypeme lyžicu sezamových semienok, popražíme, ale nespálime, potom nadvihneme panvicu, počítame do 5 a prisypeme lyžičku pálivej papriky. Robím to presne takto, lebo inak mi zhnedol olej. Má zostať oranžový, presne ako na obrázku.  
 - Okamžite horúci olej aj so sezamom vylejeme do pripravenej mrkvy a zasa pomocou dvoch vidličiek premiešame. 
Necháme vychladnúť a podávame. 
 - robila som aj šalát z kapusty, mrkvy a zeleru v pomere 2:2:1 s tým rozdielom, že postrúhanú zeleninu som zasypala dvoma lyžičkami soli a 4 lyžicami octu. Aby nám ten celer nezhnedol. Keď som po dvoch hodinách zeleninu vyžmýchala, pokračovala som rovnako, len som už viac octu nepridala. 
 - a takto vyzerá krájač na "kórejku".