Mrežovník, mäkký, chutný koláčik, ktorý nikdy nesklame.
60 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto spracujeme. Maslo musí byť zmäknuté. Použila som robot s hákom, menšia rýchlosť. Ide to veľmi dobre. Cesto dám na pol hodinu do chladničky.
- 2
Potom z cesta odoberiem jednu tretinu na vytvorenie mriežky neskôr. Ostatné cesto vyvaľkám rovnomerne priamo na papieri na pečenie a prenesiem na plech. Plech som použila menší 35x25 cm.
- 3
Cesto natriem rovnomerne lekvárom. Zo zvyšku cesta ušúľam valčeky, z ktorých vytvorím mriežku.
- 4
Pečiem na 180 °C cca 25 minút. Koláčik robím večer a na druhý deň krájam. Krásne zmäkne a dobre sa potom krája. Dobrú chuť.
Tiež mriežkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu