Mandľový koláč
Mandľový koláč

Mramorový mandľový koláč s brezovým cukrom

Magazín Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 18. januára 2022
Mramorový mandľový koláč s brezovým cukrom
Foto: Shutterstock.com
20 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

6 ks
50 g
90 g (brezový cukor)
250 g (obsah tuku 20 %)
220 g mleté
1 PL
1 ks
1 ks
štipka
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo veľkej miske vyšľaháme zmäknuté maslo s xylitolom. Postupne pridávame a všľahávame žĺtky. Vmiešame tvaroh, nastrúhanú citrónovú kôru a zrniečka z vanilkového struku. Pridáme mleté mandle, sódu bikarbónu a dobre premiešame. Nakoniec do cesta zapracujeme sneh vyšľahaný z bielkov so štipkou soli.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na 2 časti - väčšiu a menšiu. Do menšej časti vmiešame kakao. Do formy vystlanej papierom na pečenie nalejeme svetlé cesto a naň cesto s kakaom. Pomocou drevenej špajle alebo noža premiešame cesto tak, aby sme vytvorili typický mramorový vzor.

  3. 3

    Koláč pečieme približne 45 minút v rúre vyhriatej na 160 °C. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti formy.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené, Pre diabetikov, Pre štíhlu líniu

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha