Mramorový mandľový koláč s brezovým cukrom
Magazín Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 18. januára 2022
piatková príloha denníka Pravda, 18. januára 2022
Foto: Shutterstock.com
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
6 ks |
|
50 g |
|
90 g (brezový cukor) |
|
250 g (obsah tuku 20 %) |
|
220 g mleté |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
štipka |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Vo veľkej miske vyšľaháme zmäknuté maslo s xylitolom. Postupne pridávame a všľahávame žĺtky. Vmiešame tvaroh, nastrúhanú citrónovú kôru a zrniečka z vanilkového struku. Pridáme mleté mandle, sódu bikarbónu a dobre premiešame. Nakoniec do cesta zapracujeme sneh vyšľahaný z bielkov so štipkou soli.
- 2
Cesto rozdelíme na 2 časti - väčšiu a menšiu. Do menšej časti vmiešame kakao. Do formy vystlanej papierom na pečenie nalejeme svetlé cesto a naň cesto s kakaom. Pomocou drevenej špajle alebo noža premiešame cesto tak, aby sme vytvorili typický mramorový vzor.
- 3
Koláč pečieme približne 45 minút v rúre vyhriatej na 160 °C. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti formy.
Tiež mandľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu