Mandľový koláč
Mramorový mandľový koláč s brezovým cukrom
Autor receptu: redakcia
20 minút príprava |
45 minút na 160 °C |
Postup- Vo veľkej miske vyšľaháme zmäknuté maslo s xylitolom. Postupne pridávame a všľahávame žĺtky.
Vmiešame tvaroh, nastrúhanú citrónovú kôru a zrniečka z vanilkového struku. Pridáme mleté mandle, sódu
bikarbónu a dobre premiešame. Nakoniec do cesta zapracujeme sneh vyšľahaný z bielkov so štipkou soli.
- Cesto rozdelíme na 2 časti - väčšiu a menšiu. Do menšej časti vmiešame kakao. Do formy vystlanej papierom na pečenie nalejeme svetlé cesto
a naň cesto s kakaom. Pomocou drevenej špajle alebo noža premiešame cesto tak, aby sme vytvorili
typický mramorový vzor.
- Koláč pečieme približne 45 minút v rúre vyhriatej na 160 °C. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti formy.
|