Mandľový koláč

Mramorový mandľový koláč s brezovým cukrom

Autor receptu: redakcia

20 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo veľkej miske vyšľaháme zmäknuté maslo s xylitolom. Postupne pridávame a všľahávame žĺtky. Vmiešame tvaroh, nastrúhanú citrónovú kôru a zrniečka z vanilkového struku. Pridáme mleté mandle, sódu bikarbónu a dobre premiešame. Nakoniec do cesta zapracujeme sneh vyšľahaný z bielkov so štipkou soli.
  2. Cesto rozdelíme na 2 časti - väčšiu a menšiu. Do menšej časti vmiešame kakao. Do formy vystlanej papierom na pečenie nalejeme svetlé cesto a naň cesto s kakaom. Pomocou drevenej špajle alebo noža premiešame cesto tak, aby sme vytvorili typický mramorový vzor.
  3. Koláč pečieme približne 45 minút v rúre vyhriatej na 160 °C. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti formy.