Ovocná bublanina

Mramorová bublanina bez lepku s malinami a čerešňami

Autor receptu: novalim

Bublaninu milujeme. Klasickú vanilkovú, s jahodami, marhuľami alebo iným ovocím - každá chutí vynikajúco.* Výnimkou nie je ani náš dnešný recept na efektnú mramorovú bublaninu s čerešňami a malinami, samozrejme v bezlepkovej verzii. S našou bezgluténovou múkou Promix PK je nadýchaná, rýchlo hotová, šťavnatá a chutí naozaj famózne. Ako občerstvenie na výlete či pikniku, alebo len tak ku kávičke - bublanina nás nikdy neomrzí. Čo poviete, pustíte sa do pečenia?

12 ks
porcií
45 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia s cukrom vyšľaháme do nadýchanej peny. Pridáme roztopené, ale vychladnuté maslo, mlieko, kyslú smotanu, Promix PK, kypriaci prášok a jemne vymiešame gumenou varechou do hladka.
  2. Formu s rozmerom asi 20x30 cm vystelieme papierom na pečenie. Dve tretiny cesta vylejeme do formy a do zvyšnej primiešame kakao. Ak by hmota s kakaom bola príliš tuhá, prilejeme do nej trošku mlieka. Potom ju krížom-krážom vylejeme do cesta vo forme. Špajdľou jemne premiešame povrch cesta, aby vznikol mramorový vzor. Navrch poukladáme umyté a osušené maliny s odkôstkovanými čerešňami.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C 25-30 minút. Po upečení necháme trocha vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.