Mozzarella s rebarborou v cviklovej kaši

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Balzamikový a červený vínny ocot s medom dáme variť, pridáme nakrájanú rebarboru. Varíme, kým rebarbora neskaramelizuje. Osolíme a okoreníme.
  2. Medzitým pripravíme syr – mozzarellu nakrájame na asi 1 cm kúsky, zľahka potrieme olivovým olejom, opečieme na panvici asi 5 minút. Rebarboru prekladáme s mozarellou. Posypeme trochou čerstvo namletého čierneho korenia. Ozdobíme lístkami bazalky a olivovým olejom.
  3. Servírujeme s cviklovou kašou. Cviklu a zemiaky pokrájame na rovnaké kocky a dáme variť, po zovretí varíme, kým cvikla nezmäkne. Na záver zmes popučíme a dochutíme soľou.