Morčacie stehno horné plnené
Autor receptu: patroveckypitrs
Bol som u známeho na oslave. Mal tam jahňacinu a morčacinu oboje boli rolované a
plnené kuracími prsmi. Veľmi
mi to chutilo najmä ta chuť, dovtedy som takú neskúsil. Povedal že si doniesol recept z
Turecka a vylepšil ho o víno.
Či je to skutočne tak neviem, len to čo mi povedal. Veľmi mi to chutilo, tak som si
vypýtal recept.
6-8 porcií |
25 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup
- Morčacie stehno rozvinieme osolíme s každej strany. Kuracie prsia rozrežeme na polovice, ale celkom nedorežeme. Tak ako na rezne. Tiež nasolíme. Bylinky dáme jednakom pomere do mlynčeka na korenie. Na morčacie mäso čerstvo namelieme zmes byliniek z oboch strán. Mäso necháme roztiahnuté a naň poukladáme kuracie mäso, ktoré sme tiež posypali mletými bylinkami. Mäso zrolujeme a buď previažeme, alebo spojíme ihlicami.
- Na panvicu dáme trochu oleja a mäsovú rolku prudko opečieme zo všetkých strán. Teraz mäso dáme do pekáča aj s výpekom a plátok 2/3 masla. Na vrch cesnak krájaný na plátky. Polejeme vínom a dáme do rúry piecť na 180°C na hodinu. Občas mäso polejeme výpekom.
- Po hodine mäso pečieme ešte pol hodinu odkryté. No teraz už častejšie polievame výpekom. Tak 15 minút pred skončením potrieme vrch mäsa medom. Po upečení mäso preložíme na podnos a výpek zredukujeme na hustú omáčku. Pridáme ešte do nej zvyšok masla.
- Po čiastočnom ochladnutí môžeme mäso krájať na plátky. Ja som ho podával s uvarenými zemiakmi. prílohu si zvolte sami. Tak dobrú chuť , nech vám tiež chutí.