Morčacie roládky
Morčacie roládky

Morčacie roládky plnené slaninou z mangalice a šalviou

Martin Malaska
zástupca šéfkuchára v hoteli Elizabeth v Trenčíne, 27. decembra 2020
Morčacie roládky plnené slaninou z mangalice a šalviou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

800 g
200 g (plátky)
600 g
600 g
200 ml
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Stehno vykostíme, naporciujeme na štyri rovnaké rezne. Rovnomerne naklepeme, osolíme, okoreníme, naukladáme na ne plátky slaniny, lístky šalvie a zrolujeme. Roládky opečieme na oleji zo všetkých strán dozlatista. Dopekáme v rúre na 190 stupňoch 10–15 minút.

  2. 2

    Mrkvu a tekvicu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme lístky tymianu, pokvapkáme olivovým alebo tekvicovým olejom a pečieme pri teplote 165 °C domäkka.

  3. 3

    Upečenú zeleninu preložíme do mixéra, pridáme maslo a smotanu a vyšľaháme na pyré. Dochutíme muškátovým orieškom.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Morčacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Pečené

Diskusia k receptu