Morčacie prsia v syrovo-cesnakovom cestíčku fotorecept
Foto: babkamt
Na Toprecepty.cz ma zaujal tento recept. Vyskúšala som ho. Mne chutil. Druhý krát dám do marinády viac cesnaku.
Postup
-
1
Kúpila som veľký balík morčacích pŕs. Naraz to s manželom nezjeme, tak som hľadala na internete recept na nakladané mäso. Vybrala som si dva recepty. Toto je jeden z nich.
-
2
Mäso som umyla, papierovou utierkou vysušila. Nakrájala som ho na rezne. Rezne som jemne vyklepala, rozdelila som mäso na dve časti. Aj druhá časť pôjde do marinády, ale inej.
-
3
Marinádu som zarobila do plastovej misky, ktorá sa dá uzavrieť vrchnákom. Takže, do misky som dala 1 veľké domáce vajíčko, 100 ml mlieka, 1 PL olivového oleja - ten v recepte nebol, 1 ČL soli, mleté čierne korenie.
-
4
Pridala som 100 g hladkej múky a pretlačila som cesnak. Marinádu som dobre premiešala, aby v nej neboli hrudky.
-
5
Nakoniec som na jemno nastrúhala eidam. Znovu som marinádu premiešala.
-
6
Začala som postupne pridávať do misky pripravené morčacie prsia.
-
7
Tu sú už všetky v marináde. Zakryté počkajú v chladničke do druhého dňa.
-
8
K obedu som vysmažila na oleji spolu s domácou bravčovou masťou.
-
9
Vysmažená prvá dávka. Mäso som podávala s ryžou a zeleninovým šalátom.
Myslím, že som mala šťastnú ruku pri výbere. Mäso bolo chutné. Ak recept zrealizuješ, ozvi sa, či ti chutilo. @Atina47 aj ja:-) Manžel si žiadal ryžu.
mrzí ma, že sa jedlo nevydarilo k spokojnosti kuchárky. Moje obrázky neklamú. To nemám vo zvyku. Aspoň že chuťovo môžu byť.
Milá Luwinka, tvoje jedlo vyzerá výborne. Mäso sa dá samozrejme meniť. Tvoje fotky sú dôkazom, že keď dvaja robia to isté, výsledok nie je vždy rovnaký. Si milá, že si si našla čas na vloženie fotiek. Som rada, že vám chutilo. Pekný zvyšok večera ti prajem.
ak sa môžem vyjadriť: možno si čakala na mäse celistvý obal a preto si sklamaná. Zdá sa mi, že si nevkladala rezne do dostatočne horúceho tuku. Vždy si pred vložením mäsa skontroluj teplotu tak, že napr. lyžičkou kvapneš trocha cestíčka do tuku a keď začne penivo tancovať, je tuk vhodný. To je dôležité, aby sa následne vložené mäso s takýmto obalom hneď opieklo a nie napilo tuku, lebo obal sa nalepí na nádobu a nie na mäso. Tiež je dôležitá panvica, v ktorej pečieš,stalo sa mi už, že sa obal oddeľoval kvôli pripekaniu na dno. Neviem, ako dlho varíš a ako často robíš takéto druhy jedál, ale chce to trochu praxe a som si istá, že ju dosiahneš a výsledok sa ti bude páčiť, len to nevzdávaj;-)
Aj nám chutilo s ryžou. To je obľúbená príloha môjho muža.
Jasné, že pomôže :)
Rada skúšam nové recepty. Niekedy ma sklamú, niekedy, ako tento, robím opakovane. Ďakujem, že si sa ozvala.
Takže maximálna spokojnosť.Budú častejšie;-)
To je dôležité,že dcérke chutilo. Ďakujem za fotku a za pripomenutie receptu.
Ja som mala naložené mäso tri dni. Aj na tretí deň bolo v pohode.
Vyzerajú dobre. Vyriešila si moju dilemu. Už viem, čo budem dnes variť:-) Chcem sa spýtať, či ti rezne chutili.
Mám rada nakladané mäso na rôzne spôsoby. V deň "D" je obed rýchlo hotový. V čase jarných prác v záhrade je to super. Teší ma, že si bola spokojná, lebo všetkým chutilo.
Dobrý ja som tiež robila tento recept a teda neviem kde som chybu urobila ale sa mi to lepilo to cesto ?
Robene teraz presne podla receptu ale z dvojitej davky, niekde ste spravila chybu :-)