Morčacie mäso
Morčacie mäso

Morčacie prsia s quinoou podľa Maroša Molnára videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 15. mája 2021

Profesionálny kondičný tréner Maroš Molnár, ktorého poznáme z televíznej relácie Extrémne premeny, nám predstaví recept na nutrične vyvážený chutný obed alebo večeru.

Videopostup

Suroviny

1/2 šálky
300 g
 (sterilizovaná, v konzerve)
100 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Quinou nasucho za stáleho miešania orestujeme. Keď začne voňať, odložíme bokom.

  2. 2

    V hrnci na troche oleja do zlatista opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme quinou a zalejeme pohárom vody a varíme. Pred dokončením pridáme trochu soli.

  3. 3

    Mäso nakrájame, pokvapkáme trochou sójovej omáčky, osolíme a premiešame.

  4. 4

    Vo woku alebo hlbšej panvici na oleji osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme sušený cesnak, korenie karí, kurkumu, nakrájané paradajky a mäso. Keď sa mäso zatiahne, wok prikryjeme a necháme dusiť.

  5. 5

    K mäsu pridáme na jemno nakrájanú cuketu, trochu chilli a ligurčeka a opäť trocha podusíme. Potom k zmesi pridáme kokosové mlieko, fazuľu a necháme prejsť varom.

  6. 6

    Podávame s kôpkou quinoy a ozdobíme koriandrovou vňaťou a čiernym sezamom.

Diskusia k receptu