Morčacie prsia

Morčacie prsia na hubách s tofu a brokolicou

Autor receptu: kvakac

Chutné a rýchlo uvarené. Je to môj obľúbený recept. Mám ho od jedného známeho.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pór očistíme a najemno nasekáme aj zo zelenej časti. Mäso krájame na väčšie kúsky. Brokolicu umyjeme, očistíme a rozoberieme na ružičky. Tofu nakrájame na kocky. Shimeji umyjeme a oddelíme od seba, necháme cele. Kapiu nakrájame na kúsky. Cesnak nasekáme na drobno.
  2. Na oleji s maslom opražíme pór, kápiu s cesnakom, pridáme mäso. Necháme mäso zatiahnuť. Ďalej pridáme huby, tofu, soľ a rascu. Chvíľu pražíme a podlejeme vývarom do dvoch tretín mäsa. Necháme rozvariť a varíme asi 5 minút. V troche studeného vývaru rozmiešame škrob a vlejeme k mäsu. Počkáme nech sa znovu rozvarí. Chvíľu povaríme, až nám to zhustne. Podávame s ryžou.