Morčacie prsia
Morčacie prsia na hubách s tofu a brokolicou
Autor receptu: kvakac
Chutné a rýchlo uvarené. Je to môj obľúbený recept. Mám ho od jedného známeho.
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pór očistíme a najemno nasekáme aj zo zelenej časti. Mäso krájame na väčšie kúsky. Brokolicu umyjeme, očistíme a rozoberieme na ružičky. Tofu nakrájame na kocky. Shimeji umyjeme a oddelíme od seba, necháme cele. Kapiu nakrájame na kúsky. Cesnak nasekáme na drobno.
- Na oleji s maslom opražíme pór, kápiu s cesnakom, pridáme mäso. Necháme mäso zatiahnuť. Ďalej pridáme huby, tofu, soľ a rascu. Chvíľu pražíme a podlejeme vývarom do dvoch tretín mäsa. Necháme rozvariť a varíme asi 5 minút. V troche studeného vývaru rozmiešame škrob a vlejeme k mäsu. Počkáme nech sa znovu rozvarí. Chvíľu povaríme, až nám to zhustne. Podávame s ryžou.