Morčacie mäso
Morčacie mäso v kôprovej omáčke
Autor receptu: bugout
Inšpirácia z nejakých poľských stránok... Rýchle a chutné jedlo.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 - 30 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu nakrájame na drobno a mrkvu nastrúhame. Mäso ako chceme kocky, slíže, medailóniky; podľa toho upravíme aj dĺžku prípravy.
- Začneme opekať cibuľku na masle do svetlo zlata a pridáme mrkvu. Spolu ďalej opekáme, odhrnieme na bok a prudko opečieme mäso aby sa zatiahlo. Keď je mäso zatiahnuté, premiešame s mrkvou a cibuľou chvíľku spolu všetko opekáme. Ak chceme zahusťovať môžeme teraz zaprášiť múkou.
- Zalejeme smotanou, podľa veľkosti a druhu mäsa, teda podľa toho ako dlho sa bude robiť zmiešame smotanu s vývarom. Keď je mäso hotové pridáme nasekaný kôpor a necháme ešte pár minút prevrieť. Na záver môžeme pridať pár kvapiek citrónu...