Morčacie kúsky v bylinkovej perinke (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Včera sme mali vynikajúci obed...morčacie kúsky som vyprážala v bylinkovom cestíčku...použila som šalviu,petržlenovú vňať,pažítku a cesnakopažítku...prílohu som pripravila varené zemiaky a obloha bol skvelý domáci hlávkový šalát s reďkovkou tatarkou..

4
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. nazbierala som si na záhrade bylinky...umyla..
  2. pripravila som si morčacie prsia...umyla som ich , osušila a pokrájala na kúsky...pripravila som si cestíčko...múku, mlieko, soľ,vajcia a štipku prášku do pečiva som vymiešala na kašu ako palacinkové cesto...
  3. pokrájala som do neho, listy šalvie, petržlenovú váť,pažítku, cesnakopažítku...
  4. morčacie kúsky som osoliala, poprášila hladkou múkou a namočila do cestíčka...v horúcom oleji som ich vyprážala pod pokrievkou...
  5. pokiaľ sa morčacie kúsky vyprážali, uvarila som si prílohu...varené zemiaky a urobila tatarskú omáčku...hotové som naložila na taniere...prajem vám dobrú chuť..